avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită schimbare executor
Discuție deschisă în Executare silită

schimbare executor

Buna ziua !

As dori sa -mi spuneti va rog frumos, cei care v-ati confruntat cu situatia mea , daca se poate face transfer de la un executor judecatoresc la altul ?,asta in conditiile in care l-am platit si el nu incepe executarea ,de parca l-as executa pe el .
Nu sunt multumita de acest executor judecatoresc, chit ca a fost platit cu onorariu . Nu as vrea sa pierd acei bani
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: mara_33 , utilizator 16:22, 28 Ianuarie 2013
Din pacate pentru dumneavoastra, nu se poate face "transfer" de dosar de la un executor la altul. Singura solutie pentru dumneavoastra ar fi sa formulati o cerere in scris, prin care solicitati incetarea executarii silite executorului pe motivele mentionate de catre dumneavoastra, urmand ca, ulterior, sa formulati o alta cerere de executare silita in fata unui alt executor. Insa, procedura este anevoioasa si nu cred ca va poate returna onorariul de executare decat prin intermediul instantei de judecata, numai daca faceti dovada ca acest executor nu si-a indeplinit obligatiile in ceea ce va priveste. Totusi, analizati cu atentie modul de efectuare a executarii silite de catre executorul respectiv, sa nu va inselati in ceea ce-l priveste. Sunt anumite proceduri care dureaza, de ex: executorul va formula cererea de incuviintare a executarii silite in 3 zile de la primirea cererii de executare silita formulata de catre creditor, cererea de incuviintare se adreseaza instantei competente care va acorda termen in functie de sedintele pe care le are, acea incheiere de incuviintare se redacteaza dupa cum acestia au timp sau chef, etc...Astfel, un executor este tinut si de alte autoritati si institutii, pentru a putea realiza executarea silita. Cu stima.
Intr-adevar, procedura de incuviintare poate dura destul de mult; de asemenea, raspunsurile institutiilor publice la solicitarile executorului pot intarzia. Dar, daca nu acesta e motivul, puteti formula cerere de renuntare la executare si de restituire a titlului, fara a motiva in vreun fel. Apoi va puteti adresa altui executor.
am trecut pe la executor judecatoresc , i-am explicat situatia, cum ca oug 17/2009-invocat de debitoare- , nu mi se aplica, intrucat titlul meu executoriu este dupa data de 31.12.2011, iar exec. jud . ,atunci a cerut dosarul de executare, sa vada daca intradevar asa este .MAI MULT DECAT ATAT , debitoarea a trecut procentele diin OUG 17/2009, modificate de la sine putere : 2013-5%,
2014-10%, 2015-25%, 2016-25%, 2017-35%, an care nici nu apare in oug17/2009.

cred ca voi trimite curtea de conturi atat peste execut ,cat si la debitoare , onorariu l-am platit dar de exec. nu-l intereseaza.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza ? rolex rolex Am un contract de arenda cu o societate comerciala. Contractul este autentificat la notar si este titlu executoriu creanta fiind certa lichida si exigibila ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare holiday holiday Poate fi pus in executare procesul verbal emis de executor cu privire la cheltuielile de executare in lipsa incuviintarii date de instanta de executare, cf OUG ... (vezi toată discuția)