avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii inchiriaza in regim hotelier fara acord
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii inchiriaza in regim hotelier fara acord

Buna ziua, caut un sfat: vecinii de deasupra inchiriaza de 3 luni apartamentul in regim hotelier, fara acordul vecinilor directi sau al asociatiei, pe care din cate am inteles sunt obligati sa il obtina. Sunt extrem de deranjat de larma si zgomotele repetate produse noaptea de chiriasii temporari si de tot acest du-te vino de deasupra, fiind obligat sa dorm in alte parti de multiple ori in ultimele luni.

Pe langa faptul ca e limpede din zgomote, stiu sigur ca ap. e inchiriat in regim hotelier deoarece am gasit anunturile in ziare si contactand persoana care pune anunturile mi-a raspuns proprietara, cu care ma si intalnisem cand renova apartamentul si care nu a negat ca ar inchiria in regim hotelier, mi-a spus ca va avea grija, etc., ceea ce nu s-a intamplat, evident.

Vreau sa va intreb catre cine pot sa depun plangere, ce cai legale am in caz ca nu reusesc sa rezolv situatia pe cale amiabila? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Petrescu Laurentiu , Avocat 13:58, 13 Aprilie 2014
La Administratia Financiara sa vedeti daca depune declaratii pentru ce incaseaza, la Politie daca va deranjeaza chiriasii de ocazie, dar administratia blocului nu are nici o putere, fiecare proprietar poate inchiria apartamentul, nu este vorba de spatii comerciale care au nevoie de acordul vecinilor.
Pot spune(nefiind insa domeniul meu strict de activitate),ca nu cred ca o persoana fizica poate inchiria unul sau mai multe apartamente in regim hotelier fiind necesar sa aiba fie un S.R.L. ,fie sa functioneze ca persoana ce-si desfasoara activitatea independent deoarece acest gen de activitati reprezinta deja fapte sau acte de comert.
nu cred ca o persoana fizica poate inchiria unul sau mai multe apartamente in regim hotelier fiind necesar sa aiba fie un S.R.L.


Se practica, asa cum inchiriaza cei care stau la munte sau la mare apartamentele "in regim hotelier" si nu le declara, asa sunt unii care inchiriaza la "fetite" cu noaptea sau le cei care nu au unde sa duca fetele.
Sint de acord cu utilizatorul thran sc se intimpla frecvent acest lucru , dar aceasta nu inseamna ca este si legal.De exemplu nici sa furi nu este legal si asta nu inseamna ca "lumea" nu fura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul chirias "persoana juridica" cezariuliu cezariuliu Buna seara, Poate cineva sa ma ajute cu cateva informatii legate de urmatoare problema. Apartamentul de deasupra este inchiriat de proprietar unei firme ... (vezi toată discuția)
Chiriasi foarte zgomotosi DOG94 DOG94 Salut, întâmpin o problemă cu niște presupuși chiriași. Folosesc termenul \"presupuși\" pentru că nu sunt sigur că locuiesc acolo în mod legal. ... (vezi toată discuția)
Bordel in bloc, regim hotelier fara acordul vecinilor luisapopescu luisapopescu Doua apartamente din blocul in care locuiesc sunt inchiriate in regim hotelier. Eu si majoritatea vecinilor mei suntem deranjati de faptul ca in ambele ... (vezi toată discuția)