avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chiriasi foarte zgomotosi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chiriasi foarte zgomotosi

Salut, întâmpin o problemă cu niște presupuși chiriași. Folosesc termenul "presupuși" pentru că nu sunt sigur că locuiesc acolo în mod legal. Aceștia sunt foarte gălăgioși și lipsiti de bun simț. Zi de zi, între orele 18:00 și 1-2 noaptea, produc un zgomot constant, cu strigăte asemănătoare celor din codri, uși trântite, lovituri în pereți și alte comportamente neadecvate, tipice unor indivizi prost crescuți care nu înțeleg importanța respectului față de vecini într-un bloc. Menționez că locul în cauză se află la parterul blocului. Nu mai există locatari permanenți acolo, toți plecând treptat din cauza proprietarilor care desfășoară activități în regim hotelier. Clienții acestora au impresia că, închiriind un apartament, închiriază întregul bloc. Deși în scara blocului era afișat un orar al orelor de liniște, trebuie să menționez că, în urma reclamației depuse la asociație cu câteva zile în urmă, am constatat că foaia respectivă a dispărut.

Anul trecut, am depus o plângere la Ministerul Turismului împotriva proprietarului legal, deoarece a închiriat în regim hotelier fără acordul vecinilor cu pereți comuni. Din acest motiv, nu a putut obține clasificarea necesară pentru a desfășura această activitate în mod legal. Am primit un răspuns, dar nu sunt sigur dacă proprietarul a primit o amendă sau doar a fost avertizat, deoarece textul legii nu este foarte clar. În acest moment, intenționez să depun o plângere și la poliție, deși nu sunt optimist că aceasta va rezolva problema în totalitate.

Orice sfat în această situație ar fi foarte apreciat.

răspunsul de la Ministerul Turismului(am sters datele personale)
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: DOG94 , utilizator 15:06, 25 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reclamati situatia la politie.
Interesant raspunsul si pentru alti locatari care spun ca inchiriaza in regim hotelier si nu le trebuie nimic.

Daca atat dv cat si alti chiriasi sunt deranjari de aceasta situatie in continuare respectiv inchirierea in regim hotelier chiar daca figureaza ca inchiraiat faceti o sesizare catre presedintele asociatiei care ar trebuisa constate si sa treca la persoane pe toti cei care se perinda pe acolo.
Mai mult puteti face ce au facut si altii respectriv au sistat accesul cu cartela de interfon si au lasat doar cu cheie. Au schimbat yala de 3 4 ori la rand si s-a terminat cu inchiriatul in regim hotelier.
Au venit chiriasii noaptea si nu au putut intra . Au reclamt la airbnb vreo 3 seturi de clienti si s-a terminat cu toate locatiile din scara aia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023
w_v_w_v, utilizator
Am facut reclamatie si la asociatie care la randul lor au notificat proprietarul de situatie. Momentan s-au potolit. Sa vadem cat o sa tina. Plangerea la politie nu am mai depus-o. Dar o pastrez momentan, e gata scrisa in cazul in care lucrurile degenereaza iar.

Legat de interfon, acolo banuiesc ca trebuie acordul mai multor veicini si al asociatiei. Nu cred ca s-ar baga cineva la asa ceva aici. Multumesc pentru sugestii. Samabata frumoasa si linistita!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023
DOG94, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bordel in bloc, regim hotelier fara acordul vecinilor luisapopescu luisapopescu Doua apartamente din blocul in care locuiesc sunt inchiriate in regim hotelier. Eu si majoritatea vecinilor mei suntem deranjati de faptul ca in ambele ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Vecinii inchiriaza in regim hotelier fara acord Valeriu28 Valeriu28 Buna ziua, caut un sfat: vecinii de deasupra inchiriaza de 3 luni apartamentul in regim hotelier, fara acordul vecinilor directi sau al asociatiei, pe care din ... (vezi toată discuția)