Am o intrebare scurta deoarece vreau sa fiu o cetateana buna al acestui stat.
Eu mai lucrez ca un hobby la web design, cat si pe un forum.
Ownerul este un prieten de o alta origine. Siteurile nu sunt hostate in romania.
Uneori respectivul imi mai trimite si mie o parte din banii pentru ajutor (web design si ajutor pe forum - support).
Tind sa mentionez ca primesc aceasta suma prin banca - dar numai de la el am tranzactii care vin.
Intrebarea mea, ce trebuie sa fac si daca trebuie sa platesc impozit pe profit pentru asa ceva? In cazul afirmativ, cam cat la suta trebuie sa platesc si cum se procedeaza? Trebuie sa declar si din urma un pic? (Suma este mica, intre 200 si 300 e /luna). Ma gandeam ca este ca si cum mi-ar trimite cineva bani dinafara intr-un mod constant.
buna! primesti banii pe firma sau pe persoana fizica? daca e pe firma, nu ai cum sa nu-i declari. daca ii primesti in contul personal, intri sub incidenta impozitului pe venit (Art 40. din Codul Fiscal - în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României).
in mod normal ar trebui sa trimiteti platitorului un certificat de rezidenta fiscala din Romania, acesta sa va retina conta de impozit conform conventiei de evitare a dublei impuneri, impozit pe care sa-l considerati credit fiscal si doar diferenta sa o achitati in Romania (diferenta dintre 16%- cat este impozitul in Romania si cota retinuta)
pentru aceasta trebuie sa declarati veniturile la AFP in raza careia aveti domiciliul intocmind o declaratie tip