Sunt in cautarea institutiei care are in evidenta planurile si distribuirea spatiilor comune in blocurile din capitala.
Doresc sa ma lamuresc cu privire la locatia acestor spatii comune, cat si daca exista dovezi ca au fost instrainate/vandute de cineva si nu mai reprezinta spatiu comun in mod legal. Administratia prima oara s-a facut ca nu exista spatii comune, apoi si-a amintit ca cineva ar avea o chitanta cum ca l-a vandut demult. O nebunie in toate modurile sa discuti cu administratorii...
Orice imobil de locuit in comun detine parti comune cale acces,subsol tehnic,terasa,uscatorii,ghene
Partile comune sunt distinct precizate in cartea tehnica a imobilului
Nu exista institutie care sa detina evidenta strict a spatiilor comune din imobilele de locuit din capitala
Procedura legala de schimbare a destinatiei spatiilor parte comuna din imobilele de locuit in comun o gasiti in "Documente utile"
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,de presedinte si comitet executiv
Referitor la schimbarea destinatiei partilor comune din condominii,conform norme in vigoare este obligatoriu sa ,existe dovezi,respectiv acordul vecinilor/asociatiei de proprietari
Pentru schimbarea destinatiei partilor comune si preluarea acestora de catre un proprietar este necesar acord notarial din partea proprietarilor
De regula, conform prevederilor legale si a instructiunilor OCPI, inainte de intabularea apartamentelor in Cartea Funciara, trebuie intabulat imobilul ca un intreg (blocul de apartamente - condominiu).
La intabularea blocului - condominiu trebuie executata o documentatie cadastrala a acestuia in care se specifica partile proprietate exclusiva (apartamente) si partile in co-proprietate fortata si perpetua pe cote-parti ideale.
Cautati aceasta lucrare cadastrala.
Am si eu o intrebare legata de aceasta problema. In primul rand am fost sa luam cartea tehnica a imobilului nostru. Dupa lungi cautari (locuim in Sectorul 4) am reusit sa dam de o firma care are in gestiune toate aceste carti tehnice. Contra sumei de 500 lei, am luat doua sacose (gen carefour/cora/megaimage) cu niste documentatii aproape deteriorate ( astea sunt domnule ca au fost inundate!!! a fost rspunsul). La rasfoirea lor am constatat ca, de fapt, erau doar niste adaptari de la alte tipuri de blocuri iar schemele (facute pe ozalit, pentru cine cunoaste) sunt NEINTELIGIBILE in proportie de 90%.
Acum intrebarea: cine trebuie sa faca intabularea blocului? Pana acum deja au fost vadute/revandute, o serie de apartamente care au avut nevoie de intabularea in cartea funciara.
Multumesc,
Marea majoritate a blocurilor din cartiere au fost executate dupa proiecte - tip (tipizate) astfel ca multe dintre ele sunt identice sau identice-in oglinda.
De aceea si Cartile tehnice sunt in mare parte tot identice.
Planurile si schemele sun INTELIGIBILE in proportie de 100% pentru cei ce stiu sa le "citeasca" (specialisti).
In pricipiu (si de bun-simt) ar trebui ca Asociatia de proprietari, ca reprezentant legal al proprietarilor sa faca intabularea condominiului (blocului).