avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Lege nr. 677/2001 datele cu caracter personal imi sunt ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Lege nr. 677/2001 datele cu caracter personal imi sunt publicate fara acordul meu

buna ziua ,ma adresez dumneavoastra pentru niste sfaturi referitoare la o posibila actiune in instata pe care vreau sa o deschid in viitorul apropriat,asta daca nu ma sfatuiti sa nu o fac,este vorba despre incalcarea drepturiilor rezervate de legea nr.677/2001 chiar de catre o institutie a statului,recte Ministerul Justitiei prin site-ul lor,mai pe scurt,in urma unu proces de natura penala,care a fost public si inteleg asta,imi publica pe site alaturi de prezentarea cauzei toate datele mele cu caracter personal astfel: CNP,adresa,numele parintiilor,inclusiv seria de buletin,acum eu m-am adresat si Ministerului si administratorului de site fara a primi nici un raspuns,apoi m-am indreptat spre ANSPDCP(Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal) si nici de aici nu am primit raspuns ,in acest caz cu cine trebuie sa ma judec???va multumesc
Cel mai recent răspuns: simian28 , utilizator 21:32, 14 Aprilie 2014
simian28 a scris:

in acest caz cu cine trebuie sa ma judec???

Daca apreciati ca detineti probe temeinice care sa dovedeasca prejudiciul cauzat,puteti formula plangere impotriva autorului materialului care contine date cu caracter personal la adresa dv

stimata doamna sau domnisoara ,apreciez faptul ca ati raspuns,dar ce spuneti dumneavoastra mi se pare deplasat,asta nu inseamna ca nu aveti dreptate,dar cat timp cineva imi incalca drepturile si eu fac dovada ca imi sunt incalcate,de ce trebuie sa existe un prejudiciu direct pentru ca acea institutie sau persoana sa raspunda in fata legii?ieu cand nu port centura si sunt oprit de politia rutiera sunt amendat pentru ca incalc legea nu ca am produs un prejudiciu cuiva..eu caut o idee sau o solutie sa schimb atitudinea institutiilor statului,ca macar ele sa respecte legea in tara asta pentru ca din activitatea mea anuala platesc impozite si le sustin functionarea,deci daca imi puteti oferi un raspuns mai putin pausal as aprecia...va multumesc
nu prea aveți ce face. din ceea ce ați relatat, e vorba de publicarea unei sentințe, aceasta având un caracter public și nu secret.
domnule nu este vorba despre o sentinta este vorba despre prezentarea cauzelor in programa de judecata,in care apar partile din dosar,credeti-ma ca am petrecut timp prin judecatorii si tribunale dar niciodata nu am vazut publicata o sentinta cu tot cu datele personale complete a paratului respectiv inculpatului....asta este problema

si repet nu este vorba despre o sentinta...stiu ca atunci s-ar schimba datele problemei

Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea prelucrarii datelor cu caracter personal nrgia nrgia Buna ziua, As aprecia daca ma puteti ajuta cu o parere despre existenta si incalcarea legii prelucrarii datelor cu caracter personal - nu sunt sigur daca se ... (vezi toată discuția)
Legalitatea site-urilor cu rezultatele de la bacalaureat cjll cjll În fiecare an apare câte un site web, cum ar fi bacalaureat2013rezultate.ro, unde sunt publicate rezultatele de la bacalaureat. Aceste site-uri nu ... (vezi toată discuția)
Prelucrarea datelor cu caracter personal iter8tor iter8tor Buna ziua, Astazi am primit, prin posta, de la furnizorul de energie electrica, un nou contract de prestari servicii. Sub pretextul \"actualizarii datelor ... (vezi toată discuția)