avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont blocat de executori - ce venituri se pot bloca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont blocat de executori - ce venituri se pot bloca

Buna ziua , sotul meu are in prezent contul bancar blocat de executori. In acel cont i se vireaza salariul . Mentionez ca executorilor li se vireza de la firma unde lucreaza sotul meu 50 % din venit .
Dar conturile sunt in continuare blocate ,in cazul in care primeste alti bani ( in afara de salariu ) sa nu-i poate retrage .
Acum o sa fie trimis ptr 1 luna de la servici in alta tara.I se va vira inainte diurna ptr aceasta luna . I se va opri si din diurna 50 % de la servici ? Daca nu i se opreste si firma ii baga toti banii in cont,banca are dreptul sa opreasca din ei ?
Cel mai recent răspuns: gigi_berrlogea , utilizator 02:23, 19 Noiembrie 2018
vi se poat bloca toate conturile, insa cel de salariu nu poate fi executat decat pana la 1/3. doar un avocat studiind cazul in speta va poate da solutii concrete.
sunt 3 executori ...........care ii opreau 50 % in momentul in care i se vira salariu la banca,restul ii putea retrage sotul.Luna trecuta au trimis la servici si acum i se vireaza de acolo 50 % .restul ii intra pe card si de la ghiseu ii poate retrage. ( dupa ce trimie un mail functionara de la banca la Bucuresti ,sediul principal ) .
Vroiam sa stiu daca si diurna se supune popririi .........
Diurna este venit salarial, deci va fi proprita in acelasi regim ca si salariul. De fapt pentru dpdv al propririi nu se considera venituri diferite, salariul si diurna, este unul singur cumulat.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
grandanat, utilizator
conform carui cod, lege, articol diurna reprezinta venit salarial?
Diurna nu reprezinta drept salarial, este un venit special care nu se supune popririi . Ni sa comunicat de la banca. Deja a ridicat toti banii de diurna. Oricum multumesc ptr raspuns,chiar daca este eronat.

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului de salar ContSters75210 ContSters75210 datorita unor probleme de familie am acumulat datorii la mai multe banci,as dori sa stiu daca banca la care mi se vireaza salariul poate sa-mi blocheze toti ... (vezi toată discuția)
Poprirea de catre executor a diurnei...??? rogosz_radu rogosz_radu am fost executat de catre un executor judecatoresc in urma unei sentinte date de judecatoria Sibiu judecata de care habar nu aveam am aflat ieri de pe sit-ul ... (vezi toată discuția)