avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită blocarea contului de salar
Discuție deschisă în Executare silită

blocarea contului de salar

datorita unor probleme de familie am acumulat datorii la mai multe banci,as dori sa stiu daca banca la care mi se vireaza salariul poate sa-mi blocheze toti banii din cont de orice provenienta:diverse prime,al 13 lea salar pentru ca am o descoperire de citeva salarii si un cared de credit atasat contului de salar care a devenit scadent in urma cu o luna,mentionez ca am poprire pe salar de la servici 50% din venitul net ,as dori sa stiu daca ce imi ramine voi putea extraga de pe cont sau daca banca la care am contul de salar are dreptul sa si ia banii pe care-i datorez far o alta instiintare prealabila .va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: t.cta , utilizator 07:09, 22 Ianuarie 2009
Banca nu poate opera in contul d-voastra fara o hotarare judecatoreasca in acest sens. daca spuneti ca deja exista o hotarare de poprire pe salariu cu atat mai mult.
daca exista vreo clauza in contractul de credit pe care l-ati incheiat cu bancile respective in sensul ca banca poate sa-si
,,traga,, rata direct din contul d-voastra atunci e posibil!
porpirea este probabil instituita de catre executor si pe conturi curente si de aceea au blocat conturile. trebuie anuntata banca de faptul ca acel cont este salarial si ca acele sume contin venituri ce nu fac obiectul popririi conform codului de proc. civila. si,oricum, poprirea pe salariu poate fi facuta doar de angjator si nu de catre banca.salariul al 13-lea face obiectul popririi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, blocare conturi mihaela1403 mihaela1403 Buna seara. Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare. Daca am o poprire, se vireaza prin intermediul firmei la care lucrez suma in contul executorului, ... (vezi toată discuția)
Poprirea pe salriu ca girant- urgent traiminromania traiminromania Buna seara!Am 26 de ani.SUnt administrator al unei firme dar doar in acte pentru ca , de fapt, administrator e mama mea.In anul 2007 mama mea a facut o linie ... (vezi toată discuția)
Ridicare poprire pe conturi bancare diana_sal diana_sal poate cineva sa imi spuna daca exista vreo prevedere legala care obliga executorul sa emita o adresa catre banci pentru ridicarea popririi asupra conturilor ... (vezi toată discuția)