avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprirea pe salriu ca girant- urgent
Discuție deschisă în Executare silită

Poprirea pe salriu ca girant- urgent

Buna seara!Am 26 de ani.SUnt administrator al unei firme dar doar in acte pentru ca , de fapt, administrator e mama mea.In anul 2007 mama mea a facut o linie de credit la o banca. In anul 2008, am semnat ca giranti(sau avalistii unui bilet la ordin),impreuna cu sotul meu(nu stiu toate denumirile corecte)pentru o cunostinta de-a mamei pentru un credit de 50000 de euro(nu stiu ce a fost in capul nostru atunci--dar nu prea ni s-a explicat pentru ce anume semnam--ma rog, asta e greseala noastra#-o)unde mama a girat cu linia de credit. Draga noastra cunostinta nu a mai platit si ni s-a pus poprire pe linia de credit, un depozit de 5000 de euro(care am inteles ca s-au dus in contul liniei de credit) si pe salarii.Conturile salariilor sunt blocate(noi nu putem extrage nici un ban:() iar doamna executor a spus ca nu vor fi deblocate decat in momentul in care se va plati jumatate din suma liniei de credit. Este corect sa ni se blocheze tot salariul? In momentul in care mi s-au blocat conturile ,m-au sunat de la banca si mi-au spus ca ni se opreste1/3 din salariu...restul sumei o putem scoate....dar nu putem extrage nici un banut:(( .Nu am fost instiintati deloc inainte de a ni se bloca conturile...Am fost luati prin surprindere. Va rog sa ma ajutati cu informatii privind marea mea problema. :((
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 21:33, 5 Noiembrie 2009
Luati legatura cu un specialist in domeniu (daca aveti consilier juridic angajat la firma, cu atat mai bine) care sa mearga sa studieze dosarul de executare aflat la executorul judecatoresc si daca sunt motive, sa formuleze o contestatie la executare silita si sa solicite si suspendarea executarii pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cererii dvs.Va fi mai complicat cu plata taxei judiciare de timbru si a cautiunii (avand conturile blocate), dar sper sa va descurcati.
Multumesc pentru raspuns. Dar e legal sa nu putem scoate nici un leu din salariu?
Nimeni?:((

Nu sunt supuse executarii silite prin poprire: sumele de bani necesare platii drepturilor salariale , dar nu mai mult de 6 luni de la infiintarea popririi. (art. 452 C.Pr.civila).
Dar pentru asta trebuie sa mergi la banca unde ai deschis contul pentru salarii, sa faci cerere in acest sens si sa demonstrezi cu statele de plata ca sumele pe care vrei sa le ridici sau sa le virezi pe carduri, sunt necesare salariilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosti asociati... NicoBC NicoBC Am nevoie de un sfat ... Am avut o firma cu inca un asociat ( eu aveam 60%, iar el 30%). Am luat un imprumut pe firma de la banca, nu a fost achitat, asa ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita MonicaMal MonicaMal Buna seara. Am si eu o intrebare. Am 2 credite (Lei si Euro) la banci diferite. Cel in lei a intrat in executare silita, si s-a facut 1/3 poprire pe salar. Din ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi inloveianca inloveianca am si eu o intrebare.tatal meu are datorie la 3 banci respectiv credit euro bank,brd si raiffeisen bank.pe cele de la brd si raiffeisen bank le-au preluat cei ... (vezi toată discuția)