avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire conturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire conturi

am si eu o intrebare.tatal meu are datorie la 3 banci respectiv credit euro bank,brd si raiffeisen bank.pe cele de la brd si raiffeisen bank le-au preluat cei de la kruk.ei primeste salariu pe card la brd.insa i-au facut oprire pe card cei de la credit euro bank.ma intereseaza sa stiu daca este legala aceasta procedura.adica se poate baga o banca peste alta???se poate ca cei de la credit euro bank sa ii faca oprire pe cardul de la brd???va rog astept un raspuns de la dumneavoastra.la revedere
Cel mai recent răspuns: deeamcn , utilizator 15:15, 3 Martie 2013
Da, este legal. Creditorul poate bloca sumele debitorului indiferent unde se afla.

Cod procedura civila Art. 452 - (1) Sunt supuse executării silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului de o a treia persoană sau pe care aceasta i le va datora în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente.

Unica chestiune care s-ar putea discuta e procentul in care pot fi blocate sumele, avand in vedere ca e vorba de salariu.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
Dana Fatol, Avocat
deci este legala poprirea si pe celalalte conturi debitoare?
pai in cazul asta ...daca ai o poprire pe alte credite sa spunem, la alte banci...in valoare de x lei...in momentul in care achiti acei x lei...cei de la firma de recuperare te mai pot trage la raspundere, si predinde alte sume?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt șofer pe camion pe comunitatea europeana. de la banca am ... IlieEnea IlieEnea Sunt șofer pe camion pe comunitatea europeana. De la banca am fost anunțat ca mi sa pus poprire pe diurna în euro pe care o primesc pentru deplasările în ... (vezi toată discuția)
Este legal? ContSters22096 ContSters22096 unul dintre salariatii unui sc este debitor al unei banci. sc i-a virat angajatului un avans intr-un cont pentru efectuarea unei deplasari in interes de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu michella73 michella73 Buna ziua, in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut ... (vezi toată discuția)