Am nevoie de un sfat ...
Am avut o firma cu inca un asociat ( eu aveam 60%, iar el 30%). Am luat un imprumut pe firma de la banca, nu a fost achitat, asa ca banca a inceput procedura de executare silita pentru cei doi asociati. A fost facuta poprirea pe salarii, conturi blocate etc. Numai ca mai nou celalalt asociat a inceput hartuirea, ca sa-si recupreze de la mine suma executata silit. Am consultat un avocat si mi-a zis ca dupa inceperea executarii silite nu se mai poate face nimic. In schimb fostul asociat a inceput sa-mi trimita e-mailuri, sa ma sune si sa ma ameninte ca ma da in judecata pentru recuperarea partii lui. A angajat un avocat care a inceput sa sune la firma la care lucrez acum. Avocatul a propus sa mergem la executorul judecatoresc si sa semnam anumite acte.
Ce acte ma poate pune sa semnez la executor? Ce tip de proces poate sa-mi intenteze pentru recuperarea partii lui, desi amandoi am semnat ca garati personali?
Pentru a va raspunde, trebuie sa ne spuneti ce titlu sta la baza executarii silite prin poprire. Probabil un contract de imprumut garantat. Cu ce ? Sunteti fideiusori ? Ce clauze sunt incluse in contractul de imprumut si in cel de garantie ?
Imprumutul de la banca a fost utilizat pt firma sau in scop personal?.... Trebuie sa precizati mai explicit problema Dmv. In ce constau clauzele contractului cu banca respectiva , conditiile de rambursare , etc...
Am fost o linie de credit pentru firma. Amandoi am semnat acel contract, fiind garanti personali (eu eram si administratorul firmei). Cand am semnat contractul pentru linia de credit, ne-am angajat conform contractului daca nu platim la timp, amandoi garantam cu bunurile personale prezente si viitoare. Intre timp am renuntat la firma pentru ca nu mai mergea si ne-am angajat.
Cum nu am avut bani sa restituim banii din linia de credit, a inceput executarea silita pentru amandoi, ni s-a pus poprire pe salarii si blocarea conturilor. Acum el vrea sa-si recupereze banii pe care ii opreste banca si ma ameninta ca ma da in judecata ca sa-si recupereze acesti bani.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Firme recuperatori
minela
in urma cu cateva luni am inceput sa fiu sunata de catre o firma de recuperare credite in legatura cu un credit al unei alte persoane cu adresa la acelasi ... (vezi toată discuția)