Buna ziua. Ma aflu momentan in concediu medical pentru un neoplasm(cancer) iradiat si apoi operat. Analizele si biopsia au aratat ca s-a scos tot ce era malign deci sunt vindecata . In septembrie se face anul de concediu la care am dreptul si cand ar trebui sa revin la serviciu. Intre timp am aflat verbal ca postul meu a fost restructurat dar nu am primitnimic official inca. Este legala aceasta procedura?
Faceti ocerere catre angajator si cereti raspuns oficial, precizandu-le data cand reveniti la serviciu.
Daca puteti prelungi medicalul si mai departe de septembrie probabil ca aveti posibilitatea sa va pensionati, eventual, pe caz de boala, daca doriti acest lucru.
Functie de raspuns veti initia actiune in instanta, daca v-au dat afara sau daca nu va veti reintoarce la munca dupa cum va trebui, legal.
1. Este legala desfiintarea unui post pe durata incapacitatii temporare de munca. Legea se refera la interdictia concedierii si nu la posibilitatea angjatorului de a desfiinta un post.
2. Probabil la revenirea din concediu medical , vi se va inmana instiintarea de preaviz , urmand ca la terminarea preavizului sa primiti si decizia de incetare a c.i.m.