avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract de munca

Buna ziua
As vrea sa aflu care este procedura legala de modificare a felului muncii in cadrul aceluiasi compartiment , pentru o perioada determinata.
Salariatul va beneficia de salariul aferent noii functii ?
Precizez ca modificarea se face cu acordul salariatului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 15 Aprilie 2014
1. Instiintarea salariatului cu privire la clauzele care se doresc a fi modificate.

art.17C.mun.
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
....

2. Daca partile sunt de acord, se va incheia actul aditional la c.i.m.
Art.17 (5) C.mun, - Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

3. Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora. (art.4 alin.2 din HG 500/2011)
Multumesc mult
~ Conținut șters la cerere ~
Intr-un act aditional la c.i.m. se pot insera mai multe modificari ale c.i.m.

Felul muncii poate fi modificat si unilateral de catre angajator, in conditiile prevazute de art.48 C.mun., si anume: Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare revisal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna seara ! In urma unor discutii in contradictoriu, as dori o a treia parere .... Actul aditional la CIM se poate intocmi in 20 zile de la aparitia ... (vezi toată discuția)
Modificare cim, informare inainte cu 15 zile sau 20? ginutz_a ginutz_a buna ziua, inainte sa se modifice codul muncii, pentru orice modificare a CIM faceam o informare angajatului cu 15 zile inainte de modificare. acum se face ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu la 750 lei pentru cim suspendat trandafir2 trandafir2 Buna ziua, De la 1 feb 2013 se modifica salariul minim la 750 lei. Cum se procedeaza in situatia in care contractul de munca este suspendat (pana la ... (vezi toată discuția)