avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 15 neconstitutional??
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 15 neconstitutional??

Imi poate explica si mie cineva ce vrea sa zica acest citat (II. Concluzii

Pe baza premiselor de mai sus, considerăm că legiuitorul a consacrat sistemul aplicării legii penale mai favorabile, în funcție de instituții penale autonome, care au caracter unitar, întrucât teza aplicării globale este nelegală și neconstituțională.) ?? Adica sa reintrodus art 15 (aplicarea facultativa a legi favorable) din vechiul cod penal si vor putea beneficia toti de olege penala mai favorabile chiar daca nu depasesc maximul prevazut in noul cod penal?? va roog astept urgentun raspuns
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:21, 26 Aprilie 2014
La care norma va referiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea globalã a legii penale mai favorabile ºi aplicarea pe instituþii. alinadaniela87 alinadaniela87 ,,Specialiști în Drept au explicat că decizia de luni a Curții Supreme obligă judecătorii să folosească, în cadrul instituţiilor de Drept ... (vezi toată discuția)
Sesizare iccj aplicare lege mai favorabila ralukad ralukad Buna seara, Puteti sa-mi spuneti pentru ce exact (stiu ca pentru aplicarea legii mai favorabile, dar legat de ce anume) au facut instantele sesizarea la ... (vezi toată discuția)
Redozarea pedepsei ? amales amales buna seara .cum se aplica redozarea pedepsei ?sau mai bine zis daca stiti vreo cauza ?sau trebuie sa mai asteptam pentru acesta lege (vezi toată discuția)