avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

Buna ziua,
Din 18. aprilie 2013, am o incuv. la executare favorabila ramasa def. si irev. prin decizia instantei de recurs, pe motivul pierderii puterii executorii a contr. de credit datorita prescrierii dreptului de a cere executarea.
Imediat, aceeasi creditoare a a introdus la judec. alta cerere la alt complet care a incuviintat executarea, in baza aceluiasi contract de credit invocat si inainte, incu. data la 05. mai 2013.
Pana in data de azi cand am primit o somatie ca voi fi poprit asupra conturilor, ce pot face:
- introduc contestatie la executare pot invoca exceptiile de litispendenta, autoritate de lucru judecat?
- pot invoca si perimarea inceperii executarii din vina creditoarei?
Ce sfaturi imi dati? Va multumesc si astept urgent raspuns ca termenul de 15 zile pt. contest. se implineste pe 17.04.2014.
Cel mai recent răspuns: Bob67 , utilizator 19:04, 15 Aprilie 2014
Nu am inteles priima fraza... aveti incuviintare sau o respingere a incuviintarii?
Ar trebui sa atasati solutia in al doilea dosar. Depinde daca e cu avocat sau fara, depinde de asta ce invocati.
Daca e fara, lasati instanta sa gaseasca teremnul legal; daca sunteti cu avocat, depinde de el.
Buna ziua,
Este o respingere a incuviintarii silite, deci favorabila mie si a ramas irevocabila prin respingerea recursului depus de creditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceeasi datorie ... 2 incuviintari cristi111us cristi111us Speta este urmatoarea: 7.05.2010 incuviintare executare silita (pentru un credit declarat scadent anticipat0 aprobata Pana in prezent nici o scrisoare, ... (vezi toată discuția)
Executare silita ice_man713413 ice_man713413 buna ziua. fiul meu are o executare silita din 05-2012 prin hotarare judecatoreasca pe suma de 85000ron.firma la care lucreaza a primit periodic comunicari in ... (vezi toată discuția)
Calcul prescriere executare silita florina70_c florina70_c Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma ajuta si sprijini in urmatoarea problema - [b]daca s-a prescris sau nu termenul de executare silita a unui titlu ... (vezi toată discuția)