avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua, doresc sa ma informez daca la un credit de nevoi personale, fara garantie, accesat in anul 2007, dar cu rate neplatite din ianuarie 2010 - vandut unei societati de recuperare debite, in septembrie 2013, la data prezentei se poate solicita executare silita? Mentionez ca de la plata ultimei rate si pana in prezent, au trecut 51 de luni. Functioneaza in acest caz prescrierea de 36 luni? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: roian , utilizator 10:14, 23 Aprilie 2014
in cazul creditelor bancare nu functioneaza prescriptia deoarece se acumuleaza dobanzi. puteti fi executat. ar fi recomandat sa consultai un avocat pe cazul in speta.
av.antoanelageaman a scris:

in cazul creditelor bancare nu functioneaza prescriptia deoarece se acumuleaza dobanzi. puteti fi executat. ar fi recomandat sa consultai un avocat pe cazul in speta.

Puteti sa ne spuneti va rog unde ati gasit aceste prevederi referitoare la prescriptia creditelor bancare?

Din cate stiu eu dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data la care s-a nascut acest drept.

Poate ne lamuriti dvs in ceea ce priveste imprescriptibilitatea creditelor...
Singurul lucru intreprins de banca in cele 43 de luni, pana ce creditul a fost preluat de recuperatori, a fost emiterea lunara a unor extrase de cont cu valori de 0.3 - 1.5 lei. Apoi societatea de recuperare a uzitat in cele 8 luni, de cand dosarul e la ei, la tot felul de somatii. Ma intreb (?), chiar este necesar un termen atat de vast, pentru a executa silit un credit, sau se urmareste altceva? Multumesc celor care raspund!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
roian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Pot fi executat silit? cata_tm_83 cata_tm_83 Buna ziua, Am 3 credite datand din anul 2008, ultima rata platita a fost aproximativ in 2010, ca urmare am fost executat silit pe unul din credite iar ... (vezi toată discuția)