avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retinere tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retinere tichete de masa

sotul meu lucreaza ca si sef de departament la o companie care detine un lant de magazine. in fiecare luna pe langa salariu ia si 24 de tichete de masa sub forma de bonusuri care nu sunt trecute in CIM. Aceste tichete acordate ca bonus nu au nici o legatura cu targetul, cu vanzarile din magazin, se iau pur si simplu. Luna trecuta a fost 5 zile in concediu medical si i s-au oprit cate 2 bonuri pentru fiecare zi de concediu. Mai mult decat atat, sefa de magazin i-a facut un "referat " ( am pus in ghilimele pentru ca acest referat este de fapt doar un mail trimis de ea catre departamentul HR ) prin care solicita sa i se opreasca x bonuri pentru ca nu si-a indeplinit nu stiu ce sarcini de munca in timpul programului ( lucru total neadevarat). Decizia de a trimite acel "referat" a luat-o singura, fara sa-i aduca la cunostinta sotului meu, fara a-l informa ca i se vor opri tichete de masa, fara a purta o discutie cu el in prealabil. Consider ca a fost o decizie abuziva, nejustificata, de care sotul meu nu a avut habar.

Cat este de legala aceasta retinere a bonurilor de masa, atat in cazul concediului medical cat si in cazul acelui "referat", asa cum sunt ele acordate sub forma de bonificatie? In cazul intocmirii unui referat pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu ( daca sunt justificate evident ) nu ar fi trebuit sa se completeze un document pe care sa existe atat semnatura superiorului cat si semnatura subalternului? Pe ce baza un superior poate intocmi un astfel de referat? Doar pentru ca i se pare lui nu stiu ce...?

Alte discuții în legătură

Mi-au taiat bonurile de masa vasileconstantin vasileconstantin Buna ziua, sunt angajat la un supermarket, de 1 saptamana am fost in concediu iar astazi am revenit la munca unde am aflat ca mi-au fost taiate bonurile de ... (vezi toată discuția)
Discriminare/concediere Srb Srb Am urmatoarea situatie la firma: Mi s-a propus \\"tacit\\" prin acordarea unor bani demisia si eu m-am sfatuit cu familia ca este mai avantajos pentru mine sa ... (vezi toată discuția)
Bonusuri vs salariu EpsioloN EpsioloN Buna seara. Lucrez intr-un call center , cand m-am angajat mi sa spus ca o sa am salariu fix +bonusuri in functie de target. 2 luni de zile nu am primit nici ... (vezi toată discuția)