avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare/Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare/Concediere

Am urmatoarea situatie la firma: Mi s-a propus "tacit" prin acordarea unor bani demisia si eu m-am sfatuit cu familia ca este mai avantajos pentru mine sa optez pentru partea legala, preaviz, somaj. In contractu nostru scrie ca sunt interzise discriminarile. Toti avem salariu in euro pe contract la un curs de 3.8. Timp de peste 5 ani toti am primit salariu la cursu euro actual, de exemplu luna trecuta la 4.3, iar diferenta dintre 3.8 pana la 4.3 este trecuta sub forma de bonus. Astazi,zi de salariu, eu am primit la cursul 3.8, iar ceilalti colegi la cursul 4.3.
Acest lucru prevede discriminare? Prevede un viitor preaviz/concediere?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 1 August 2013
Discriminarea are cu totul alt sens. Doar in perioada comunismului oamenii primeau acelasi salariu. Acum, remuneratia este, sau ar trebui sa fie, in deplina concordanta cu aportul adus de salariat fata de angajatorul sau.
O astfel de teorie in instanta, nu v-ar da vreo sansa de castig.

Bonusurile sunt la latitudinea angajatorului. Doar acesta decide daca le ofera sau nu. Dumneavoastra ati refuzat oferta lor, iar ei au schimbat tactica. Asa cum si dvs aveti drepturi, si ei au propriile lor drepturi si parghiile necesare pentru a va convinge sa le acceptati oferta.
@ Srb

Ce este stipulat exact in contractul dvs de munca?
Am inteles. Sa ma astept din partea lor la preaviz/concediere? Ei mi-au zis din Ianuarie ca o sa imi dea preaviz dar nu s-a intamplat. Ma gandesc ca astazi cumva este primul pas?
Inca o intrebare, pe mailul oficial am primit notificare cum ca as fi primit si acel bonus. Nu ar fi trebuit sa fie?
Primirea bonusului cum a fost materializata?

Alte discuții în legătură

Retinere tichete de masa flory1986 flory1986 sotul meu lucreaza ca si sef de departament la o companie care detine un lant de magazine. in fiecare luna pe langa salariu ia si 24 de tichete de masa sub ... (vezi toată discuția)
Somajul Srb Srb Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa ... (vezi toată discuția)
Bonusuri vs salariu EpsioloN EpsioloN Buna seara. Lucrez intr-un call center , cand m-am angajat mi sa spus ca o sa am salariu fix +bonusuri in functie de target. 2 luni de zile nu am primit nici ... (vezi toată discuția)