Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa zicem peste 5-6 luni, daca dupa acele 6 luni cer somaj se mai acorda ? sau l-am pierdut pentru tot restul vietii?
Am inteles ca somajul in functie de cotizatie poate fii maxim 12 luni pt tot restul vietii?
Corect !
Cat timp pot beneficia de indemnizatia de somaj?
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de pana la 5 ani, dar nu mai putin de 1 an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare cuprins intre 5 si 10 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
(2) Cuantumul indemnizatiei de somaj este o suma fixa, neimpozabila, lunara, reprezentand 75% din salariul de baza minim brut pe tara, in vigoare la data stabilirii acestuia. Adica 500 de lei plus cotele procentuale obtinute in functie de anii de cotizare.
Ca sa beneficiati trebuie sa va grabiti sa depuneti cererea de acordare a somajului, in termenul de 30 de zile de la data la care a intervenit conditia pentru obtinerea indemnizatiei.
Dreptul la somaj
szellm
Salut, sunt mamica in CCC , pe data de 3.09.2012 trebuie sa ma intorc la servici, insa am aflat ca postul meu s-a desfiintat, as dori sa stiu daca am dreptul ... (vezi toată discuția)