avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somajul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somajul

Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa zicem peste 5-6 luni, daca dupa acele 6 luni cer somaj se mai acorda ? sau l-am pierdut pentru tot restul vietii?

Am inteles ca somajul in functie de cotizatie poate fii maxim 12 luni pt tot restul vietii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 8 Iulie 2013
Eu v-am spus ce prevede Codul Muncii , nu am stiu ca exista o astfel de prevedere in ccm aplicabil.
In acest caz, angajatorul are obligatia de a anunta ITM-ul asa cum se prevede in ccm.
Cum este cu perioada de somaj? Daca statu imi propune 3 locuri de munca si eu le refuz din motive personale, pierd somajul?
Potrivit Legii nr.76/2002, art. 44:
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilo
r are loc după cum urmează:
...
d) la data refuzului nejustificat de a se încadra într-un loc de muncă conform pregătirii sau nivelului studiilor;.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj szellm szellm Salut, sunt mamica in CCC , pe data de 3.09.2012 trebuie sa ma intorc la servici, insa am aflat ca postul meu s-a desfiintat, as dori sa stiu daca am dreptul ... (vezi toată discuția)
Preaviz + ajutor somaj lumi1967 lumi1967 Buna ziua, In cazul in care primesc un preaviz de disponibilizare pe baza restructurarii postului din motive de reducere a activitatii motivata de scaderea ... (vezi toată discuția)
Cic-reintoarcere job-preaviz-somaj bb_yasmi bb_yasmi buna ziua acum 2 zile am terminat cei 2 ani de cic. am mers la job unde mi-au sugerat sa imi iau concediu medical pana pe 7 decembrie cand vor face un rand ... (vezi toată discuția)