avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuire art. 322 pct. 4
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuire art. 322 pct. 4

imi puteti explica ce fel de revizuire in civil se poate face,stiind faptul ca sintagma prev de art.322 pct 4,privind revizuirea unui inscris declarat fals,se poate aplica stict numai in acest caz?Se poate aplica acelasi art.si pentru un inscris declarat nul.Este o diferenta intre fals si nul.Eu nu am gasit nicio cale de revizuire ptr. un inscris declarat nul.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:11, 24 Aprilie 2014
inscrisul fals este cel constat fals. un inscris fals poate atrage si nulitatea , insa nulitatea este mult mai extinsa decat falsul. raspunsul este nu, doar pentru fals
bun,si in cazul in care eu am doar un inscris declarat nul,iar decizia s-a bazat pe acel inscris,eu ce cale de anulare a deciziei data in baza unui inscris declarat nul,am?
Nu există o cale extraordinară de atac pe care să o puteți exercita în situația prezentată de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschid acest topic ca fiind o provocare pentru toti cei ce cunosc procedura judecatii cererilor de revizuire in vcpc (gabriela pintea, freeelis, stoica ioana, lascoschi sa) FRD FRD Plecand de la art 322 alin 1 pct 5 in coroborare cu art 326 alin 1 din VCPC si avand in vedere si prevederile art 137 din acelasi cod. Avem urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Cale de atac simo79 simo79 Buna seara si La multi ani! am nevoie de un raspuns din partea dvs. din nou . Ce cale de atac poate fi urmata in cazul unei decizii civile irevocabile ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)