avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna seara, am fost oerata de estirpare de colesist iar in urma operatiei am avut 18 zile de concediul medical. dat de medicul specialist-chirurgie .La locul de munca am avut mari probleme cu colegii (nu cu superiori sau cei din departamentul HR) deoarece sustin ca acest condediu medical a fost cerut pentru rezolvarea problemelor personale.Mentionez ca din cauza unor probleme de familie intr-un una din zile - la 3 zile de la iesirea din spital- am insotit parintii mei in provincie. Intrebarea mea este : in acea perioada de 18 zile puteam sa parasesc domiciul unde puteam fi gasita pentru cateva ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 15 Aprilie 2014
1. Art. 51 alin. 3 ind. 1 din OUG 158/2005:
Verificarea prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata se efectueaza de catre platitorii de indemnizatii, insotiti, daca este cazul, de un reprezentant al politiei, avandu-se in vedere programul individual de recuperare recomandat de catre medicul specialist. Verificarea prezentei asiguratilor nu va afecta drepturile si libertatile cetatenesti garantate de Constitutia Romaniei, republicata.

2. OUG 158/2005
Art. 3.1. - Pentru a beneficia de concedii şi indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate, persoanele prevãzute la art. 1 trebuie sã îndeplineascã cumulativ urmãtoarele condiţii:
....
c) sã fie prezente la domiciliu sau la adresa indicatã, dupã caz, în intervalul de timp şi în condiţiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţã, în vederea exercitãrii verificãrii de cãtre reprezentanţii plãtitorilor de indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate.

3. Art. 81 alin. 7 din Normele de aplicare ale OUG:
Verificarea prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata se poate efectua numai in intervalul orar 8,00-11,00, 12:00-17:00, 18:00-20:00, prilej cu care se va incheia un proces-verbal semnat de membrii comisiei si de asigurat, conform modelului prevazut in anexa nr. 5.

Verificarea se poate face numai la cererea platitorilor de indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical-desi salariata nu este bolnava florenta_22 florenta_22 Buna ziua, O salariata este in concediu medical de 4 saptamani si a zis ca va mai avea inca 2 saptamani \\"probabil\\".O colega de-a salariatei ne-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Verificare angajat in concediu medical eliza100 eliza100 buna ziua vreau sa stiu daca mai este in vigoare legea care spunea ca in perioada concediului medical esti obligat sa stai fi prezent la domiciliu intre ... (vezi toată discuția)
Verificare prezenta concediu medical cristinabodnar cristinabodnar Buna ziua! As dori sa stiu in ce masura este legal, constitutional, etc, (SI CARE ESTE TEMEIUL LEGAL AL UNOR ASEMENEA MASURI) ca angajatorul (statul - sunt ... (vezi toată discuția)