avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda informatica - declaratii, aparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda informatica - declaratii, aparare

Buna ziua!Lucrez la o institutie de stat si am anulat niste chitante din greseala,valoarea prejudiciului ar fi de 2000-3000 lei,sunt chemat pentru niste declaratii la politie,acuzatia ar fi frauda informatica
si bineinteles ca sunt dispus sa acopar prejudiciul.Care ar fi urmarile ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:04, 23 Aprilie 2014
Banuiesc ca sunteti chemat la DIICOT, bine ar fi sa fiti insotit de un avocat.
ART. 249 C.P.
Frauda informatică
Introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, restricţionarea accesului la aceste date ori împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, dacă s-a cauzat o pagubă unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Simpla apasare gresita a unei taste nu e musai infractiune, frauda presupune intentia de a frauda, de ex. sa fi tras foloase de pe urma acestei actiuni, sa fi ajutat un prieten sau un membru de familie, sa fi primit mita, sa va fi ascuns urmele, sa fi folosit parole sau conturi de utilizator pe care nu aveati dreptul sa le folositi, etc. Jerome Kerviel a intrat la parnaie-n Franta pe o chestie pentru care zicea ca avea acceptul tacit al sefilor, iar cand s-a intamplat sa cada magareata ei au zis ca el n-avea dreptul sa tranzactioneze banii bancii la bursa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei electronice Silviu2891 Silviu2891 Buna dimineata! Am o nelamurire , eu am jucat un joc online in care am investit o anumita suma de bani , prostia mea a fost ca am avut incredere intr-un ... (vezi toată discuția)
Infractiuni informatice in noul cod penal 2014 enacherobert enacherobert Buna ziua, am un proces deschis din cauza unor infractiuni informatice, am cautat pe internet dar nu am reusit sa gasesc ceva concret.Stie cineva ce schimbari ... (vezi toată discuția)
Tergiversare rezolvare plangere penala ContSters327384 ContSters327384 Buna seara ! In urma cu exact 6 luni am depus o plangere pentru frauda informatica la postul de politie ! Dupa o luna de zile , seful de post a transferat ... (vezi toată discuția)