avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Violarea corespondentei electronice
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Violarea corespondentei electronice

Buna dimineata!
Am o nelamurire , eu am jucat un joc online in care am investit o anumita suma de bani , prostia mea a fost ca am avut incredere intr-un pusti de 17 ani caruia am dat datele de logare ale contului , de acolo respectivul a ajuns la adresa de e-mail pe care a sparto si a transferat contul de joc pe un alt e-mail , nu stiu cum a facut asta deoarece ca protectie la e-mail am numarul de telefon , in fine ....in acea adresa de e-mail sunt date confidentiale gen date bancare, date de la asigurarea de viata , date de la serviciu , si nu in ultimul rand toate statele de plata facute catre acel joc online . Intrebarea mea este : Ceea ce acel pusti a facut se incadreaza la vreo raspundere juridica , si cum as putea sa recuperez datele si continutul contului de joc online.
Va multumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
Silviu2891, utilizator
Cel mai recent răspuns: seat , utilizator 02:43, 24 Aprilie 2015
Art. 249
Frauda informatică
Introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, restricţionarea accesului la aceste date ori împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, dacă s-a cauzat o pagubă unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Detalii: [ link extern ]

Buna ziua!
Aceasta lege este internationala ?
Am uitat sa specific ca locuim in Italia ambii.
Va multumesc!
Nu, e doar in Romania valabila, dar banuiesc ca nici juristii italieni n-au lasat chestiunea nereglementata. Sunt alte legi, dar Politia italiana poate fi la fel de nemotivata sa urmareasca penal gainariile informatice.
Silviu2891 a scris:

Buna dimineata!
Am o nelamurire , eu am jucat un joc online in care am investit o anumita suma de bani , prostia mea a fost ca am avut incredere intr-un pusti de 17 ani caruia am dat datele de logare ale contului , de acolo respectivul a ajuns la adresa de e-mail pe care a sparto si a transferat contul de joc pe un alt e-mail , nu stiu cum a facut asta deoarece ca protectie la e-mail am numarul de telefon , in fine ....in acea adresa de e-mail sunt date confidentiale gen date bancare, date de la asigurarea de viata , date de la serviciu , si nu in ultimul rand toate statele de plata facute catre acel joc online . Intrebarea mea este : Ceea ce acel pusti a facut se incadreaza la vreo raspundere juridica , si cum as putea sa recuperez datele si continutul contului de joc online.
Va multumesc anticipat!!!

Esti vinovat ca i-ai dat parola de buna voie...
Un sfat: nu folosi aceeasi parola la mai multe conturi. El a incercat si la mail acea parola.
In italia nu prea ai mari sanse de reusita...
Este vorba cumba despre Steam ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda informatica - declaratii, aparare danyel20 danyel20 Buna ziua!Lucrez la o institutie de stat si am anulat niste chitante din greseala,valoarea prejudiciului ar fi de 2000-3000 lei,sunt chemat pentru niste ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice hyp3r hyp3r Am inteles ca violarea corespondentei electronice chiar reprezinta o incalcare a legii(lucru pe care nu-l credeam adevarat pana de curand).As dori sa cer o ... (vezi toată discuția)
Conturi yahoo messenger sparte viorel2010 viorel2010 Am si eu o problema mai complicata deoarece de la un simplu joc (triburile) s-a mers mult mai departe, spargere de adrese de mail si infractiunea de alterare a ... (vezi toată discuția)