avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... facilitati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

facilitati

BUNA ZIUA,
Am peste 50 ani si am fost angajata din somaj pe perioada nedeterminata .
Angajatorul a primit timp de 12 luni o suma de 500 lei (angajat somer cu varsta peste 45 ani), avand obligatia sa mentina raporturile de munca cel putin 2 ani. Lucrez la aceasta firma de 1 an si 3 luni.Problema estre ca indeplinesc conditiile de pensionare anticipata fara penalizari si vreau sa ma pensionez.
Ce se intampla in acest caz cu suma primita de angajator timp de 12 luni?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:55, 16 Aprilie 2014
Daca faceti o notificare de demisie (conform art.81 din Codul muncii) angajatorul nu mai este obligat sa restitie sumele primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare someri amina10 amina10 Am inteles ca la angajarea unei persoane cu statutul de somer se acorda de catre stat 500 lei/lunar firmei angajatoare.Contractul de munca este obligatoriu sa ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajare persoane peste 45 ani carmen carolina carmen carolina As dori sa stiu daca exista facilitati pentru angajatorii care angajeaza persoane cu varsta peste 45 de ani. (vezi toată discuția)
Angajarea unui somer peste 45 ani mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Vreau sa angajez o persoana peste 45 de ani si aceasta mai are cateva zile si termina perioada in care a primit indemnizatie de somaj. Nu stiu daca ... (vezi toată discuția)