avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte indemnizatie si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte indemnizatie si CCC

Buna ziua,

Care sunt actele, unde si in ce termen se vor depune in vederea primiriii indemnizatie si a concediului paternal pentru cresterea copilului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:53, 16 Aprilie 2014
1. Nu se numeste concediu paternal ci tot concediu crestere copil (CCC) indiferent ca este luat de mama sau de tatal copilului.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 13
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, se acorda pe baza de cerere, insotita in mod obligatoriu de:

a) copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;

b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (2);

c) actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor prevazute de art. 2;

d) dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;

e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;

f) orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.
...

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
...

Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:

a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;

b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;

c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)-c).


3. Mergeti la Primarie si luati lista cu actele necesare specifice situatiei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se depun actele pentru ccc? tudorcatalinaroxana tudorcatalinaroxana ce acte trebuie sa depun pt acordarea concadiului de ingrijire copil pana la 2 ani ?unde se depun aceste acte ? in ce termem de timp trebuie bepuse ? daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil jonny800902 jonny800902 As vrea sa stiu si eu exact cand trebuie sa depun dosarul pt indemnizatie crestere copil daca concediul de maternitate (cele 126 zile) se incheie pe 6 martie ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar indemnizatie crestere copil sir28 sir28 buna ziua, incepand cu data de 1 martie 2012 am intrat in concediu de sarcina si lauzie (maternitate). data nasterii bebelusului va fi 28 aprilie. cand ... (vezi toată discuția)