avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa vecinului este foarte aproape de a noastra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa vecinului este foarte aproape de a noastra

buna
vecinul noastru a construit o casa la 1 metru de casa noastra si strasina curge pe casa noastra aproape pentru ca noi o avem mansardata si ei o au mult mai inalta ca a noastra.unde trebuie sa depun plangere ? si daca este construita de mai mult de 5 ani se mai poate face ceva. mentionez ca avem acte pe casa si teren si casa noastra este facuta mult inaintea lor.
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 12:53, 16 Aprilie 2014
Daca pe latura casei nu are ferestre atunci nu aveti ce face , distanta minima fiind de 0.9 m . Acum nu prea vad cum o streasina ce se afla la o distanta de 1 m de hotar ar putea lasa apa pluviala sa se scurga pe o constructie care si ea ar trebui sa se afle la cel putin 1 m (in total 2m !). Nu uitati ca legea se aplica tuturor, asa ca inainte sa porniti o actiune analizati propria situatie: aveti autorizatie de constructie , respectati distantele minime fata de hotar , aveti acordul vecinilor in cazul in care nu respectati cerintele inscrise in certificatul de urbanism, fosa septica corespunde cerintelor de mediu, sursa de apa pe care o folositi are aviz, etc. In cazul in care nu sunteti imaculati , sunteti siguri ca se merita sa porniti un razboi in care ambele parti au de pierdut? Discutati mai bine cu vecinul sa monteze jgheaburi si burlane de scurgere (daca nu are deja).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
Magazie construita la limita dintre proprietati fara acordul vecinului+ scurgere apa din precipitatii pe terenul vecin Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: detin un teren construibil, de care nu m-am putut ocupa timp de un numar de ani. Initial am ... (vezi toată discuția)
Fereastra de lumina llcoco llcoco buna ziua, referitor la fereastra de lumina, am si eu o situatie: vecinul meu are casa construita exact pe limita de proprietate adica zidul casei lui este ... (vezi toată discuția)