avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

Un prieten bun a lucrat pana anul trecut apoi a intrat in somaj timp de trei luni, dupa care a fost reangajat la aceasi firma care a primit comunzi, timp de 9 luni.Acum poate intra din nou in somaj eventual pe perioada cat isi cauta alt loc de munca?
Pe ce perioada poate sa ia indemnizatie de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:11, 17 Aprilie 2014
1. - Daca a fost angajat (din somaj) cu contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata i-a incetat plata indemnizatiei de somaj.
- In acest caz va mai beneficia iar de indemnizatie de somaj dupa ce va avea alte 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. - Daca a fost angajat cu CIM pe perioada determinata (de cel mult 12 luni) atunci i s-a suspendat plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
- In acest caz trebuie sa se prezinte la Agentia de Somaj, cu decizia de incetare a CIM, in termen de 30 de zile calendaristice de la data incetarii CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj v_ildiko v_ildiko Buna ziua, Am angajat de curand o persoana cu CIM pe durata nedeterminata, care era in somaj, este inca in perioada de proba. Din pacate in curand se va ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de indemnizatie de somaj? MariaSarah MariaSarah am fost in somaj timp de 2 luni, dupa care am incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata cu o societate, dar dupa 3 saptamani a trebuit sa renunt ... (vezi toată discuția)