avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Se poate face plangere penala conducerii unei banci ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Se poate face plangere penala conducerii unei banci pentru inselaciune fiindca in 23 de ani, nu se doreste cotarea bancii pe Piata de Capital si actionarii nu au mai recuperat banii investiti in anul 1990, desi banca are anual profit ?

Al doilea caz este legat de actiunile unei bancii infiintate in anii 90 , cei din actionariatul majoritar nu doresc cotarea actiunilor pe Piata de Capital, actionarii sunt captivi de peste 23 de ani, eu am mostenit actiunile de la tatal meu care era membru fondator din 1990.Este un proces si la CEDO al actionarilor cu actiuni cumparate in lei care au fost prejudiciati fata de actionarii care aveau actiuni in dolari.
Vineri am participat la AGA a bancii si acolo s-a aprobat de actionarul majoritar sa cumpere cu 66 milioane lei un pachet mare de actiuni la firma de leasing a bancii si unii actionari au zis sa o asimileze cu o fuziune si sa cerem rascumpararea actiunilor bancii, dar eu sunt de parere ca e o achizitie si nu o fuziune.
Mentionez ca anual, nu se fac tranzactii cu actiuni, asa cum ne-a zis cei de la departamentul actionariat.
Intrebarea mea este : ce se poate face in acest caz, cum putem sa ne vindem actiunile bancii ?
Credeti ca in aceste cazuri pot actiona in instanta in calitate de pagubit sau plangere penala pentru inselaciune fiindca nu s-au mai recuperat banii investiti in anul 1990, desi banca are anual profit ?
Este o situatie oarecum incurcata. Sunteti liber sa dati curs oricarei actiuni. Daca aveti inscrisuri in care banca se obliga sa rascumpere acele actiuni, precum si alte detalii de asumare de actiuni punctuale in timp, atunci puteti face un proces prin care sa cereti respectarea acelor obligatii fata de drepturile mostenite de la tatal dumneavoastra.
In cazul unei plangeri penale va trebui sa aratati care sunt faptele penale ce fac obiectul initierii actiunii, sa argumentati, explicand si dovedind ceea ce afirmati, cu martori, inscrisuri ...
Actiunile puteti incerca sa le vindeti publicand anunturi in ziare sau pe internet, asa cum se vand si alte lucruri, ori sa organizati o licitatie, respectand procedurile cerute precum si toata legislatia in vigoare. Succes !
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Faptul ca banca s-a infiintat prin oferta publica, ca mai apoi conducerea sa nu fie de acord cu listarea pe Piata de Capital, spune totul, lipsa de bun simt. In plus aproape anual profitul ese reinvestit.
Cine ar investii banii intr-o afacere care desi este profitabila nu garanteaza nici recuperarea investitiei si nici exit-ul.Este vorba de aspectul de conduita in afaceri, de bun simt si moralitate, dar nu toti au asa ceva, la fel si marele investitor cu ochelari cenusii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca in cazul bancii unicredit tiriac s.a. sa se faca oferta de cumparare numai unui actionar, banca fiind societate inchisa??? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Sunt un actionar al bancii Unicredit tiriac si va intreb daca este legal sa se faca de catre actionarul majoritar, oferta de cumparare numai actionarului care ... (vezi toată discuția)
Rascumparare actiuni grim grim Suntem cativa actionari minoritari la o SA. Actionarul majoritar are 89%. Minoritarii nu sunt de acord cu deciziile luate de majoritar in AGA . Daca vrem sa ... (vezi toată discuția)
Diviziune societate irina s irina s Am citit un articol pe pagina dumneavoastra referitor la Dreptul de retragere dintr-o societate. Ma aflu in situatia prezentata acolo si as dori o ... (vezi toată discuția)