avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Jurist in cartea de munca
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Jurist in cartea de munca

am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta mai ales ca am citit multe raspunsuri documentate pe teme asemanatoare;
in anul 2001 am lucrat la o firma care m-a incadrat ca jurist, desi in COR aceasta incadrare nu exista; din 2002 lucrez ca si consilier juridic la o alta firma;intrebarea mea este:
-pot solicita rectificarea incadrarii avute in 2001 si care ar fi demersul necesar?

Inainte de aparitia Legii 514/2003 exista profesia de jurist consult, echivalentul consilierului juridic in prezent.
Ai dreptate, stiu ca exista profesia de jurist consult, dar in cartea mea de munca scrie ,pt anul 2001, doar jurist si nu stiu cum influenteaza acest aspect vechimea mea in munca juridica pt functia de magistrat ,in conditiile in care art 13(7) din proiectul la legea 303/2004 privind statutul magistratilor face referire doar la consilierii juridici cu 5 ani vechime in specialitate si art 104 va fi abrogat Art 24(2) din Legea 514/2003 prevede ca anjajatorii "........vor opera modificarile prevazute de prezenta lege in incadrarea si stabilirea statutului " dar Legea 514 nu clarifica situatia ,dpdv al vechimii in specialitate ,pt cei care anterior aparitiei legii 514/2003 au fost incadrati jurist consulti,sau din ignoranta ca si in cazul meu, chiar juristi.
Pe de alta parte art.7 din Legea 514/2003 se refera la "activitatea de consilier juridic "ca si criteriu de vechime in specialitatea juridica pt diferite functii si nu la functia sau ocupatia de consilier juridic.
Nu stiu ce criterii folosesc cei care analizeza dosarele celor care se incriu la concursul de intrare in magistratura si ma gandeam ca poate voi cunoasteti cazuri asemanatoare si ma puteti ajuta
Romy, oricum multumesc ca mi-ai raspuns ;eu sunt specializata pe probleme vamale si daca te pot ajuta scrie-mi!!!
Nu pot raspunde la acest mesaj, dar din cate am vazut imi poti raspunde tu la un alt mesaj, avand in vedere ca esti specializata pe probleme vamale.
Poti sa-mi spui daca s-a scos plata accizelor sau cum s-or numi taxele vamale pt. aparatele foto si video aduse de afara?
Multumesc.
Stai linistit. Tot vechime in functii juridice se cheama ca ai.
Deocamdata nu am probleme de ordin vamal, dar daca o sa am o sa te contactez.
Pt aparatele foto si video nu se mai platesc accize ;vezi art 207 din Codul fiscal asa cum a fost completat si modificat prin Legea 494/04 si Legea 163/05;dca te intreseaza nivelul taxelor vamale
si conitiile la import intri pe www.customs.ro si cauti la sectiunea Tariful vamal Integrat

Alte discuții în legătură

Am citit statutul de consilier juridic ca profesie libera afaceriiolden afaceriiolden care este diferenta intre in JURIST si consilier juridic ca taxe ,fiscal eu nu vad ? (vezi toată discuția)
Care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? meerceea meerceea Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre consilier juridic si jurist ? spiridus spiridus Am terminat Facultatea de Drept acum 6 ani, nu am profesat deloc, nu sunt inscrisa in asociatia CCJ, doresc sa ma angajez la o firma, part-time. Cum sa ma ... (vezi toată discuția)