avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea apometrelor apa calda/rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea apometrelor apa calda/rece

Am avut apometre la bucatarie respectiv la baie de apa calda si rece(de aprox 10ani).Sa stricat apometrul de apa rece de la baie si am hotarat impreuna cu administratorul sa le schimb.eu l-am schimbat am pus sigilii,iar acum imi cere un document de montare.aceste apometre au fost puse de un prieten iar sigiliile sunt cu numar tot ce trebuie.trebuie neaparat sa chem o firma sa monteze sau acum ptr ca le-am pus sa verifice si sa imi dea ceva la mana?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:32, 18 Aprilie 2014
Pentru a dovedi corecta instalare este necesar sa prezentati proces verbal instalare+aplicare sigiliu
Toropal_Ionut a scris:
Sa stricat apometrul de apa rece de la baie si am hotarat impreuna cu administratorul sa le schimb.eu l-am schimbat am pus sigilii,iar acum imi cere un document de montare

Pai atunci cand ati hotarat impreuna cu administratorul sa schimbati apometrul, acesta v-a spus cumva ca nu aveti voie sa-l schimbati dumneavoastra?
Cred ca nu prea veti administrator ori nu ati stabilit clar ce trebuie sa faceti.
Spuneti ca ati schimbat apometrul si tot dumneavoastra ati pus sigilii!!! Pai de montat se pricepe tot romanul dar sigilii nu prea are oricine. Un apometru cand se cumpara este prevazut cu sigiliul care nu permite nimanui sa-l desfaca si sa umble in interiorul aparatului. Asa ca cel sigiliu nu are cum sa-l puna proprieatrul si nici vreo firma.
Apoi, dupa ce se instaleaza apometru in instalatie, administratorul vine cu sigiliul sau, sigiliul asociatiei si-l aplica pe apometru in asa fel ca nimeni sa nu poata demonta acest apometru de pe colana de apa fara a rupe sigiliul.
Asadar nu dumneavoastra puneti sigiliul ci administratorul. Orice administrator stie cum trebuie montat un apometru in instalatie iar daca nu stie poate sa citeasca instructiunile ca sa se conving daca a fost corect instalat. Apoi aplica sigiliul, noteaza indexul si-si vede de administrare, mai ales ca noul apometru l-ati instalat in locul vechiului apometru fara a aduce modificari instalatiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre bloc Waters Waters In Asociatia de la blocul in care locuiesc am observat nereguli, am facut cerere la biroul primariei si au fost amendati. De atunci, semnatarii reclamatiei ... (vezi toată discuția)
Am facut reparatii in baie si in bucatarie am rupt sigiliul de la apometre popaclaudiu popaclaudiu Buna ziua. Mi\'am renovat baia si la un am diferenta bucataria binenteles am schimbat si toata tevarimea. Nu am stiut treaba asta cu sigiliul am aflat ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie din cauza apometrelor baciuionut baciuionut salut! acum 2 ani asociatia de proprietari din bloc a contractat o firma care a venit si ne-a demontat apometrele din apartamente, le-a verificat si apoi le-a ... (vezi toată discuția)