avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Control DGFP la Primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Control DGFP la Primarie

La o primarie comunala, se face in urma unei reclamatii la DGFP un control privind cheltuirea banilor din bugetul primariei.
Intrebare: are DGFP-ul competente sa verifice legalitatea cheltuirii banilor din buget, sau aceasta competenta este a Curtii de Conturi? Care este articolul de lege care explica competenta controlului bugetar in primarii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 2 Mai 2009
Legea 30/1991 privind controlul financiar prevede competenta departamentelor de control al gestiunii patrimoniului public si privat al statului din cadrul DGFP sa efectueze controale privind utilizarea fondurior publice. Curtea de conturi are de asemenea competene in acest sens.
Ambele institutii au atributiuni de control referitoare la administrarea si utilizarea fondurilor acordate de la buget pentru cheltuielile de functionare si intretinere a organelor centrale si locale ale administratiei de stat, unitatilor finantate de la buget

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii curtea de conturi smenboom smenboom Salut! Poate Curtea de Conturi sa intervina in contractul dintre o Primarie si un prestator de servicii (firma de consultanta) in sensul de a cere ... (vezi toată discuția)
Hotarirea 720/1991 mai este in vigoare? Eva_56 Eva_56 Hotărâre nr. 720/1991 din 10/10/1991 privind aprobarea Normelor de organizare şi exercitare a controlului financiar elaborate de Ministerul Economiei şi ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi ioanandrei ioanandrei Sunt o persoana fizica de drept privat ( SRL ) care am un contract de prestari servicii cu o institutie publica a statului , contract obtinut prin licitatie ... (vezi toată discuția)