avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea 544/2001
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea 544/2001

buna seara, am solicitat unei Primari dintr-un anumit orasi ancheta sociala si grila de evaluare a mamei mele care este institutionalizata intr-un Camin pentru Persoane Varstnice care apartine Primariei , iar Primaria mi-a comunicat ca acest lucru nu se incadreaza in prevederile Legii 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public, dar eu sunt fiul persoanei nu o persoana straina ,ce ma sfatuiti sau cum trebuie sa procedez? Mentionez ca sora mea a duso pe mama in acel camin fara sa ma intrebe si pe mine, iar eu de 3 luni incerc sa intru in posesia acestor documente si Primaria imi pune la dispozitie declaratia pe propria raspundere a sorei mele in care ea declara ca sa facut aceasta ancheta la domiciliu mamei mele, ce parere aveti eu cred ca nu sa facut aceasta ancheta sociala si ei nu stiu cum so dea la intors ce ma sfatuiti.
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 19 Aprilie 2014
Cu sora dvs ati vorbit despre acea declaratie?
nu de oarece nu vrea sa comunice ptr ca eu vreu so iau pe mama din acel camin social sa o duc la unul privat s-au so duc acasa si sa-i angajez o doamna care sa aibe grija de ea , mentionez ca mama mea are pensie destul de mare incat sa i-si permita sa stea intr-un camin privat , iar sora are pensia destul de mica , iar eu de 5 luni insist la aceasta Primarie si ma abureste pentru ca nu a fost facuta aceasta ancheta sociala si nu au ce sa trimita .
În cazul în care o persoană se consideră vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii ori al instituţiei publice. Plangerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut la art. 7 din Legea nr.554/2001.

Art. 7. - (1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării. În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeşte 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la sectia de contencios administrativ shoni17 shoni17 Buna ziua, Va rog sa descrieti procedura de inaintare a unei plangeri la sectia de contencios administrativ in legatura cu refuzul tacit de a raspunde la o ... (vezi toată discuția)
Refuzul tacit emitere raspuns petitie in baza legii 544/2001 carepecare carepecare Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in a formula o chemare in judecata, astfel: Am formulat o petitie in baza legii 544/2001 catre Primarie. Nu am ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatii de interes public geo-vem geo-vem Rog respectos sa ma indrume cineva in urmatoarea problema,deci doresc sa solicit informatii in baza Legii544/2001 Politiei Romane in cazul in care acestia nu ... (vezi toată discuția)