avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Solicitare informatii de interes public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Solicitare informatii de interes public

Rog respectos sa ma indrume cineva in urmatoarea problema,deci doresc sa solicit informatii in baza Legii544/2001 Politiei Romane in cazul in care acestia nu doresc sa-mi raspunda asta inseamna ca reclamaatia administrativa o fac Ministerului de Interne?Dupa cum stim Politia Romana ca si institutie,structura se subordoneaza Ministerului de Interne.
Cel mai recent răspuns: geo-vem , utilizator 11:23, 17 Noiembrie 2014
Art. 22 din Legea 554/2001 :
(1) In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice. Plingerea se face in termen de 30 de zile de la data expirarii termenului prevazut la art. 7.
(2) Instanta poate obliga autoritatea sau institutia publica sa furnizeze informatiile de interes public solicitate si sa plateasca daune morale si/sau patrimoniale.
.....

Art. 7
(1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor.
(3) Solicitarea si obtinerea informatiilor de interes public se pot realiza, daca sunt intrunite conditiile tehnice necesare, si in format electronic.
Deci in termen de 30 de zile de la data cand trebuia sa primesc raspunsul la solicitare voi sesiza instana s-au in 30 de zile de la primirea raspunsului la reclamatia administrativa,in cazul in care sar parcurge si aceasta etapa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie administrativa veitina veitina Am depus o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pe care am si inregistrat-o in data de 28.Aug ,dar ... (vezi toată discuția)
Directorul de scoala este sau nu functionar public? mihai lupu mihai lupu Directorul de scoala este sau nu functionar public? Am tot gasit diverse posturi prin care se sustine ca Directorul de scoala nu este functionar public in ... (vezi toată discuția)
Refuzul tacit emitere raspuns petitie in baza legii 544/2001 carepecare carepecare Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in a formula o chemare in judecata, astfel: Am formulat o petitie in baza legii 544/2001 catre Primarie. Nu am ... (vezi toată discuția)