Bună ziua,
Aş avea o rugăminte : Prietenul meu a divorţat şi s-a mutat în Germania de ani buni.
Acum vrea să se recăsătorească , dar acolo i se cere Hotărîrea de divorţ în original,dar el nu o mai are.Am înţeles că se poate cere un duplicat de la judecătoria de sector,dar nu ştim :
1.Poate să mă delege pe mine , printr-o procură (făcută aici sau Acolo) ,să-i rezolv actele în România? ªi ce înseamnă asta ?
2.Ce acte mai are nevoie la Notar ?
3.Ce se poate rezolva prin poştă ?
Aţi putea să ne ajutaţi ?
Vă mulţumesc.
1.Poate să mă delege pe mine , printr-o procură (făcută aici sau Acolo) ,să-i rezolv actele în România? ªi ce înseamnă asta ?
Da, poate sa va dea procura opentru a face demersurile necesare si pentru a ridica o copie legalizata de pe hotararea de divirt.
Procura o poate da la Ambasada/Consulatul Romaniei din Germania.
2.Ce acte mai are nevoie la Notar ?
Daca da procura la un notar public din tara , ii trebuie numai C.I.
3.Ce se poate rezolva prin poştă ?
Numai trimiterea copiei legalizate a hotararii de divort sau trimiterea procurii pentru dvs,
Intre timp a mai aparut ceva: mai are nevoie de
- dovadä legalä cä in perioada in care a avut loc processul de divort, a locuit in Romania.
(Habar n-am cum se dovedeste asa ceva....În sentina judecätoreascä e scris cä a avut domiciliul in Bucuresti)
Sau
-dovadä cä in momentul casatoriei sau al divortului , a avut cetatenia romana... (Cum se dovedeste asa ceva....?)
Multumesc de raspuns .
Imputernicire
Dianne31
BUNA SEARA! As dori URGENT sa aflu daca o persoana stabilita in Canada (care are dubla cetatenie romana si canadiana) [b]ma poate imputernici printr-o procura ... (vezi toată discuția)