avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura succesiune de la ambii mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura succesiune de la ambii mostenitori

Este posibil ca doi mostenitori sa dea procura aceleasi persoane pentru a se ocupa de obtinerea unui supliment la certificatul de mostenitor?

Concret, eu am facut succesiunea dupa mama si am obtinut certificatul de mostenitor impreuna cu fratele meu. Cele doua verisoare ale mele din partea mamei, fetele surorii mamei mele, vor sa imi dea procura ptr obtinerea certificatului de mostenitor pentru partea care ii revine mamei lor din masa succesorala reprezentata de o casa si teren la tara, respectiv, aceeasi cota pe care a avut-o si mama mea iar succesiunea sa se faca la acelasi notar unde am facut-o si eu.

Practic, notarul nu are altceva de facut decat sa schimbe numele succesorilor si al persoanei decedate, masa succesorala fiind identica.

In cazul in care se poate face cu procura mai trebuie adusi iar martori care sa fi cunoscut pe decedat, daca este vorba doar despre un supliment la certificatul de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:49, 20 Aprilie 2014
Doi mostenitori ai aceiasi mosteniri nu e ok sa fie reprezentati de acelasi mandatar. Interese contrare...
Nu e vorba daca e ok sau nu, e vorba daca se poate si este legal.
Cele doua verisoare nu au timp sa se ocupe de succesiune locuind in orase diferite.

Daca dau ambele procura in care isi exprima acordul cu impartirea in cote egale si sa fie reprezentate ambele de acelasi mandatar ar fi ok?

Cel imputernicit nu va face decat oficiul de depunere a actelor si de ridicare a actelor.
Depinde de procura, legal e, riscant de asemenea... depinde fiecare ce urmareste.
Nu se urmareste nimic altceva decat sa isi faca suplimentarea de mostenire dar pana la urma am cazut de comun acord ca eu sa primesc procura de la una din surori iar cealalta sa vina ea ptr ca locuieste mai aproape.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Succesiunea danielnel danielnel antrebarea mea este: am facut inputernicire uneia din surorile mele ptr dezbaterea mostenirei,vroiam sa stiu daca cu acea inputernicire ar putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)