avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Participare licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Participare licitatie

doresc sa particip la o licitatie pentru o casa care este executata silit.in afara de taxa de 10% din valoare casei,in cazul in care as castiga licitatia ce taxe ar trebui sa mai platesc?cum poate expertul imobiliar sa faca o expertiza a imobilului daca propietarul executat silit nu permite acest lucru?
Cel mai recent răspuns: tora68 , utilizator 10:21, 21 Aprilie 2014
Exista posibilitatea sa suportati si c/v transfer drept de proprietate
Chiar daca nu se pemite accesul in imobil,expertul evaluator detine normative ,poate solicita relatii la autoritati in baza carora incheie raport de evaluare a bunului imobil ce urmeaza sa faca obiectul executari silite
dupa castigarea licitatiei cine se ocupa de executarea silita?propietarul locuieste in imobil si nu doreste parasirea acestuia.
Hristos a Inviat!!
De ce trebuie sa fie evaluata locuinta? Nu s-a facut evaluare inainte de scoaterea la licitatie? in ce baza s-a stabilit suma pt scoatere la licitatie?
In ceea ce priveste sumele pe care le aveti de achitat , sunt destul de mari: la fisc platiti impozit pe tranzactie, care in mod normal trebuie achitat de vanzator( in acest caz va dati seama ca vanzatorul nu are nici un interes sa achite ) dar va trebuie dovada platii la Carte funciara. Plus toate taxele la cartea funciara . - in cazul in care luati credit sunt si mai multe taxe . Eu am luat credit si nu va spun cat am umblat dupa acte si aprobari, plus notar pentru înscrierea ipotecii in carte funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un apartament cu 2 ipoteci andra7 andra7 Buna ziua, Sunt intr-o situatie disperata - casa a carei proprietara este mama are dubla ipoteca de la 2 persoane diferite - un credit este la zi pe cand cu ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata inscrisa in cartea funciara georgeta37 georgeta37 Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca o somatie de plata este inscrisa in cartea funciara apartamentul poate fii pus la vanzare desi exista o ipoteca bancara ... (vezi toată discuția)