avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul si presedintele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul si presedintele

Buna ziua,

Am devenit de curand proprietar si in apartamentul respectiv trebuiesc facute unele modificari-reparatii.
Am inceput in lunea dinaintea Pastelui sa INCERCAM sa schimbam niste robineti de la baie de la chuveta,un robinet este blocat si sunt ceva probleme cu tevile care au legatura cu apometrele.
Presedintele de scara cum am inceput sa spargem sa fie galagie a venit la usa,a impins usa de cum am deschis si a intrat abuziv in locuinta.
Sa incetam cu galagia,ca de ce spargem ca apartamerntul a fost renovat de vechii proprietari.I am explicat problema,insa dumnealui foarte recalcitrant in continuare ne a adus la cunostinta ca ne am pus rau ca el este preseditele.
Am mers a doua z la administrator sa ii cer cheia la subsol pentru ca are lacat sa oprim apa pentru 15 min sa inlocuim robinetii.
Dnsa ne a comunicat ca vin sarbatorile si lumea are treaba ca dupa sarbatori dupa ce anuntam absolut toti locatarii.
Nu ne putem intelege pe cale amiabila.
Cum ar trebui sa procedam?Sa ii conving sa ne lalse sa terminam treaba sa ne putem muta si noi.
Cum ar trb sa procedam pentru a anunta ceilalti locatari ca vrem sa oprim apa pentru 15 maxim 30 min???#-o
Cel mai recent răspuns: mariabratu , utilizator 17:16, 22 Aprilie 2014
dacă vreți să schimbați robinetul de la chiuvetă, nu e necesar să opriți apa pe toată coloana. fiecare apartament are propriul lui robinet de unde se poate face asta.
stiu,nu robinetul de la chiuveta trb schimbat,cred ca nu m am exprimat eu corect,robinetul care face legatura de la coloana la apometre,la chiuveta este blocat(asta mi a spus instalatorul, ceva de genul)deci sa spartperetele si robinetii de acolo au probleme.
nu e necesar să opriți apa pe toată coloana. fiecare apartament are propriul lui robinet de unde se poate face asta

In cazul robinetilor principali care de regula nu sunt periodic intretinuti,acestia se blocheaza
@mariabratu
Comunicati oficial presedintelui de asociatie ca in calitate de nou proprietar al apartamentului ati verificat prin instalator autorizat starea instalatiei din proprietate ,iar starea de fapt impune -pentru buna functionare a instalatiei interioare si a consumatorilor individuali sa desfasurati de urgenta remedieri si inlocuiri de piese care sa asigure siguranta si securitatea atat a proprietatii dv cat si a celorlalte proprietati private si comune
@mariabratu

Ati procedat cum trebuia sa procedati.
Dar va trebui sa fiti mai fermi, ca sa folosesc un eufemism, in legatura cu acei trogloditi. Si termenul nu este deloc dur.
Pentru inlocuirea robinetului nu va trebuie instalator autorizat, va trebuie un instalator sau il puteti schimba si dv. daca cunoasteti meserie. Nu trebuie sa dati socoteala nimanui cine si ce va repara in casa, daca nu afectati proprietatea comuna si nu puneti pe nimeni sa plateasca.
Pentru 15 minute nu trebuie sa anuntati pe nimeni. Furnizorii opresc apa cu orele si nu mai anunta locatarii din blocuri.
Ce marlanie! Revoltator!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Problema este ca nu avem acces la subsol petnru ca au pus lacat.........X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de metrologie contractata de asociatia de proprietari m-a inundat VulcuSimona VulcuSimona Buna ziua! In urma unui afis pus pe usa de la intrarea in scara am aflat ca o firma de metrologie va verifica ceasurile de apa rece din apartamente. Angajatul ... (vezi toată discuția)
Inundatie vecin cerul cerul Datele problemei: apartamentul meu este inundat de catre apa venita de la un apartament de deasupra. Nu gasesc proprietarul iar la apartamentul de deasupra ... (vezi toată discuția)
Poate administratorul sa-mi sparga usa apartamentului? alex1799 alex1799 Daca lipsesc de acasa si administratorul vrea sa schimbe o coloana de apa, poate sa-mi sparga usa apartamentului pe motiv de urgenta? Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)