avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit deductibilitate tva
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

deductibilitate tva

Am o intrebare in legatura cu tva la combustibil. Daca se aplica de la 1 mai, inseamna ca in aprilie inca este deductibil, avand in vedere ca in mai operam luna aprilie. Nefiind deductibil tva inseamna ca la registrul de casa trecem pe 6022 intreaga valoare a combustibilului, la fel ca la celelalte bonuri fiscale care nu erau deductibile nu?
Iar la calculul impozitului pe profit, nu luam in considerare nu?
Da, in aprilie inca TVA este deductibil si cheltuiala la fel dar incepand de astazi vom avea analitice pentru 6022 (deductibil si nedeductibil) ::bow:
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2009
katica, utilizator
Valoarea TVA-ului se inregistreaza tot pe 6022. Toata suma e nedeductibila la calculul impozitului pe profit...cel putin pana la 31 dec 2010.
Mai putem adapta pe ici pe colo
f) vehiculele destinate exclusiv pentru transportul personalului la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, reprezintă vehiculele utilizate de angajator pentru transportul angajaţilor la şi de la reşedinţa acestora/locul convenit de comun acord la sediul angajatorului, sau la şi de la sediul angajatorului la locul în care se desfăşoară efectiv activitatea, sau la şi de la reşedinţa angajaţilor/locul convenit de comun acord la locul de desfăşurare a activităţii, atunci când există dificultăţi evidente de a găsi mijloace de transport şi există un acord colectiv între angajator şi angajaţi prin care angajatorul se obligă să asigure gratuit acest transport.
g) vehiculele destinate exclusiv de agenţi de recrutare a forţei de muncă sunt vehiculele utilizate în cadrul activităţii agenţiilor de plasare a forţei de muncă de către personalul care se ocupă în principal cu recrutarea şi plasarea forţei de muncă. Se limitează deductibilitatea taxei la cel mult un singur vehicul utilizat de un agent de recrutare a forţei de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente leasingului tomozeimihaela tomozeimihaela Buna ziua. Am achizitionat in noiembrie 2008 doua masini (una pt.administrator si una pt. contabil)prin contract de leasing financiar .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil previas previas Buna seara,am cateva nelamuriri...cu privire la noile modificari . Daca am o masina pe firma cu 5 locuri care este folosita de administrator si cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pentru avocati ilinca_neamtu ilinca_neamtu Buna. Am si eu o nelamurire legata de deductibilitatea combustibilului. Prima data sa expun starea de fapt: domiciliul meu e la cativa zeci de kilometrii de ... (vezi toată discuția)