avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA-factura externa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA-factura externa

Buna ziua.
Sunt un PFA neplatitor de tva, si am achizitionat jucarii din UK.M-am inregistrat in ROI.Factura o inregistrez cu taxare inversa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 14:47, 23 Aprilie 2014
Nu. Colectati tva 24 %, depuneti D 301 si il virati la statul roman
Multumesc pentru raspuns.Am uitat sa precizez ca furnizorul nu este, nici e, platitor de TVA.La fe fac?
Ati omis un mic detaliu MARE....
Ati scris de ROI si am presupus ca ambii parteneri sunt in ROI...

Atunci nu aveti nici o obligatie. Tranzactie intre neplatitori. Nu se evidentiaza deloc tva ul. O inregistrati ca si cum ati cumpara de la un neplatitor intern...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau persoana juridica mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. As dori sa-mi dati un sfat.As vrea sa deschid un magazin de jucarii cu maxim 3 angajati, jucariile vor veni din Polonia.Ca ce ar fi mai indicat sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot inregistra factura externa daca sunt neplatitor de tva? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Detin o microintreprindere neplatitoare de TVA si doresc sa achizitionez servicii Google Ad words pe firma, facturate din Irlanda. Plata se face ... (vezi toată discuția)
Inscriere pfa in registrul operatorilor intracomunitari mire278 mire278 Sunt PFA neplatitor de TVA, impozitat in sistem real. Daca achizitionez software din UE e necesar sa ma inscriu in Registrul operatorilor intracomunitari? ... (vezi toată discuția)