avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deshumarea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deshumarea

Buna ziua! Va scriu in legatura cu o problema care s-a ivit acum cativa ani, si anume deshumarea parintilor bunicii mele. Ca urmare a dorintei preotilor din sat, de a reamenaja (o simpla alee care nu ajuta la nimic) cimitirul local, au fost deshumate mai multe oseminte cu acordul fortat sau mai putin fortat al posesorilor mormintelor respective. Bunica mea nu a fost de acord cu aceasta procedura, si astfel s-a renuntat la ideea de a deshuma si osemintele existente in mormantul bunicii, constatandu-se ca se poate executa aleea respectiva chiar pe langa mormantul cu pricina. Bineinteles ca nu s-a mai facut nici o alee si problema deshumarii a reaparut ca o executare silita fara sa fim de acord. Mentionez ca bunica mea are 90 de ani, nu se poate deplasa iar deshumarea va avea loc, din cate a auzit de pe la vecini, peste cateva zile. Sunt revoltata de ceea ce se intampla si va intreb care este calea legala de a rezolva aceasta situatie. Chiar se pot face deshumari fara acordul posesorilor mormantului? Cimitirul este al satului, nu se platesc taxe, nu se concesioneaza/ cumpara locul si este adm de consiliul local. As vrea sa stiu ce lege ma protejeaza pe mine de acesti "preoti binevoitori" . Mi se pare absurd sa deshumezi oseminte cu valoare pentru familie, doar pentru a face o alee, practic inutila.
Va multumesc, anticipat.
Cel mai recent răspuns: UNP , utilizator 13:32, 23 Aprilie 2014
In conditiile in care statutul locului de inhumare este fara taxe/fara incheierea de documente pentru concesiune/vanzare,rezulta ca beneficiarii si rudele detinatorilor locurilor de inhumare isi asuma riscuri
problema deshumarii a reaparut ca o executare silita


In conditiile in care locurile sunt acordate fara incheierea de formalitati dar...este adm de consiliul local.,este necesar sa analizati temeinic deciziile dispuse prin HCLM referitor la aceste locuri de inhumare
Aveti cunostiinta sa existe hotarare a instantei de judecata ,care sa dispuna executarea silita ?
Detinatorul locului nu a fost citat sa se prezinte la instanta ?
Detinatorul locului nu a fost citat in instanta. A primit doar o scrisoare recomandata in care este instiintat ca pe data de... la ora ...se va executa deshumarea osemintelor in prezenta unei comisii si a politiei.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt pe care mi l-ati dat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu ... Diana Feder Diana Feder Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei ... (vezi toată discuția)
Taxa morminte ibizza ibizza Buna seara.Locuiesc la tara si ca orice om de la tara am rude inmormantate in cimitirul satului, unde nimeni de cand s-a infiintat acest cimitir nu a platit ... (vezi toată discuția)
Loc de veci Parintele_75 Parintele_75 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce e de facut in speta urmatoare: bunicul meu a fost inmormantat in cavoul nepoatei sale, avand in vedere ca acesta a fost ... (vezi toată discuția)