avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare somer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare somer

Am un salariat care si-a dat demisia si pleaca cu data de 1 mai.Vreau sa angajez in loc pe altcineva care este in somaj (persoana gasita de mine).Care este procedura exacta si ce trebuie sa fac eu ca angajator si persoana pe care vreau sa o angajez?Unde gasesc si eu informatiile corecte despre acest lucru?
Cel mai recent răspuns: super3gina , utilizator 19:57, 23 Aprilie 2014
Este aceeasi procedura. Legea nu face distinctie.

Dvs anuntati AJOFM-ul ca de la 01.05.2014 aveti un loc de munca vacant, iar in termen de o zi de la data ocupării locului de muncă - data inceperii activitatii salariatului - anuntati AJOFM-ul ca s-a ocupat.

Dupa incheierea c.i.m., salariatul va merge la AJOFM cu o copie de pe acesta pentru a se face formalitatile de incetare a platii indemnizatiei de somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de muncă vacant ianasi claudia ianasi claudia Bună ziua, Dacă am un loc de muncă vacant sunt obligat să îl anunț la AJOFM? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Comunicare angajare la somaj anexa 1b Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua , Spuneti-mi va rog, am citit ceva despre anexa 1 b referitor la comunicarea ocuparii locului de munca vacant, daca de exemplu fac o angajare la ... (vezi toată discuția)
Instiintare incadrare in munca gina2010 gina2010 Buna ziua, instiintarea incadrarii in munca trebuie transmisa anterior inceperii activitatii de catre viitorul salariat? (vezi toată discuția)