avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigii de muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigii de muncã

Vă rog frumos, sunt angajat în sistemul bugetar pe perioadă determinată, începând cu data de 15.09.2013. La angajare, conform actelor de studii nu am avut probleme dar ulterior au fost invocate unele „neclaritățiˮ și drept urmare, până la data de 01.12.2013 am fost trecut la plata cu ora, diferența salarială până la această dată mi-a fost reținută. Deși cred că am fost nedreptățit, totuși nu m-am adresat unei instanțe din motive lesne de înțeles. Rugămintea mea: care este termenul limită la care se poate acționa în instanță pentru rezolvarea unei astfel de situații? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 23 Aprilie 2014
Art.268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
......
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
....
(2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale da_dy da_dy Lucrez la o societate bugetara care nu si-a respctat obligatiile privind plata unor prime si a bonurilor de masa din 2007 conform CCM !Exista un anumit ... (vezi toată discuția)
Spor neacordat la salariu tudor16 tudor16 Se poate acorda retroactiv, din 2008, un spor neacordat la salar daca in perioada 2009-2010 am fost in concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani? ... (vezi toată discuția)
Se prescriu ultimi 3 ani in acare ai lucrat la o firma si se actioneaza in instanta doar ultimul an o firma? valy84_xxx valy84_xxx se prescriu ultimi 3 ani in acare ai lucrat la o firma si se actioneaza in instanta doar ultimul an o firma?pentru ore lucrate suplimentar (vezi toată discuția)