avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Notificare de deschidere a pocedurii de angajare a ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Notificare de deschidere a pocedurii de angajare a raspunderii solidare

Buna ziua,
Sunt actionar si administrator la o societate care este activa dar care in momentul de fata nu desfasoara activitate. Am primit de la ANAF, o notificare prin care mi se aduce la cunostinta deschiderea procedurii de raspundere solidara pt. suma de 32.580lei. Mentionez ca firma respectiva nu este in insolventa sau faliment si nu detinte active. Este legal sa se deschida procedura de angajare a raspunderii solidare? In notificare se face referire la OG 92/2003, art.27, alin(2), lit a.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marcela-Popa , utilizator 07:31, 24 Aprilie 2014
Cam asta spune art. 27 alin.2 lit a
(2)Pentru obligaţiile de plată restante ale debitorului declarat insolvabil, în condiţiile pre-zentului cod, răspund solidar cu acesta următoarele persoane:
a)persoanele fizice sau juridice care, anterior datei declarării insolvabilităţii, cu rea-credinţă, au dobândit în orice mod active de la debitorii care şi-au provocat astfel insolvabilitatea;

Numai dvs. stiti daca va incadrati in dispozitiile acestui text. Daca nu va incadrati .. nu aveti decat sa contestati decizia.
Aveti in vedere ca raspunderea se poate declansa pentru debitorul declarat insolvabil .. nu doar pentru debitorul persoana juridica intrat in faliment.
Multumesc pentru raspuns,
Care este cadrul legal si cine hataraste debitorul insolvabil. Firma este activa( se depun declaratiile) numai ca nu are venituri. De asemeni nu este in insolventa la art. a) scrie anterior declararii insovabilitatii, cu rea-credinta. Eu nu am dclarat firma in insolventa ci doar urma ca pe viitor sa incep sa-mi platesc datoriile catre ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate avea loc executarea silita dupa ce a fost admis falimentul? PurpleHope PurpleHope Buna ziua, As dori sa ma ajuti intr-o problema personala. Neavand un avocat bun, fara comentarii, trebuie sa va intreb pe voi. O persoana juridica - ... (vezi toată discuția)
Societate cu datorii ContSters116348 ContSters116348 care poate fi cea mai buna solutie pentru a lichida o soc.cu datorii fara sa atraga raspunderea administratorului si asociatului daca creanta depaseste ... (vezi toată discuția)