buna ziua. as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema:
am avut un leasing financiar pentru un autoturism. In urma cu 2ani si jumatate nu am platit niste rate la timp drept care nu au vrut sa ma mai factureze. Eu am platit in plus aproximativ 4 rate fara a fi facturat. Nu m-am inteles cu firma de leasing drept pentru care m-au executat silit si am predat masina. am fost facturat cu o factura de daune egala ca valoare cu ceea ce am platit eu in plus fara sa fiu facturat la ei.
acum dupa aproximativ 3 ani m-am trezit cu o hartie de la o firma de recuperare in care imi cere sa platesc ratele conform contractului de leasing daca nu in baza acestuia trimite dosarul la un executor judecatoresc.
Poate sa execute ceva daca a fost inchis contractul sau poate transfera acest debit pe persoana fizica, respectiv administrator? Mentionez ca la ora actuala firma este in lichidare.
va multumesc.
Daca contractul de leasing a fost incheiat cu societatea dvoastra, persoana juridica, atunci executarea silita are loc impotriva acestei societati, iar societatea fiind in faliment, trimiteti o notificare in care sa mentionati acest lucru, dand toate detaliile referitoare la dosar, instanta, inscriere in tabelul creantelor etc, si solicitati suspendarea executarii silite in baza art. 36 din legea insolventei.
In plus, daca ati achitat totul invocati si acest fapt, atasand dovezile platii.
Nu puteti fi executat dvoastra ca persoana fizica, daca acel contract e incheiat cu persoana juridica.
a avut loc inscrierea la masa credala si nu s-au inscris intrucat noi nu aveam inscrise datorii catre firma de leasing. mentionez ca a fost stinsa si factura de daune. au totusi dreptul conform contractului de leasing sa mai cera si altceva in afara de facturile care au fost emise si platite atunic, inclusiv cea de daune?
V-am explicat ca tb sa studiati contractul. Este posibil ca in situatia dvs sa se prevada plata daunelor interese echivalente cu nr de rate care urmau a fi platite. Asa sunt de regula concepute aceste contracte pe care le-ati semnat cu firmele de leasing.
Ca sunt sau nu legale astfel de prevederi, ca sunt sau nu clauze abuzive doar o instanta poate hotari.
Leasing,
geo-vem
Am avut o firma care a intrat in faliment,sa incheiat procedura sa respins cererea de atragere raspundere,am avut o masina luata in leasing,am dat masina sa o ... (vezi toată discuția)