avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA neplatitor TVA trebuie sa plateasca impozit ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA neplatitor TVA trebuie sa plateasca impozit forfetar ?

buna ziua,
am deschis anul trecut PFA ,nu am avut decat cheltuieli (de infiintare) pe anul trecut ca si activitate,iar anul acesta tot decat cheltuieli#-o....
Intrebarea E ....plateesc ori nu acel impozit?daca da....conditii de inchidere/suspendare activitate?
MM
o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 23:13, 31 August 2009
Am citit un articol destul de bun pe acest site ([ link extern ] .
Multi contabili spun ca nu precizeaza nicaieri ordonanta ca ar fi aplicabila si PFA-urilor si nici nu particularizeaza (impozitul forfetar e valabil pt X si Y, nedeductibilitatea TVA pt PFA si Z...)
Altii spun ca se aplica tuturor nedeductibilitatea TVA_ului iar forfetarul numai la SC.
Problema nu ar fi atat la bonul de benzina cat la cumpararea unei masini pe PFA, unde TVA-ul este maricel si unde nu stii ce sa faci. Il deduci sau nu ca PFA?
Astept si argumente la raspunsul vostru!
Argumentul este Codul Fiscal.

Acolo se precizeaza clar ce contribuabili intra sub incidenta impozitului minim (platitorii de impozit pe profit si platitorii de impozit pe venitul microintreprinderilor). In ceea ce priveste nedeductibilitatea TVA la anumite achizitii, aici Codul Fiscal nu face distinctie intre PFA si SC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar o.u.g.34/2009 alesia30 alesia30 cateva intrebari : 1. la ce se aplica acest impozit forfetar ? la CIFRA de AFACERI ? sau la VENITURI??? dpdv al OUG 34/2009 este de fapt vreo diferenta ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar la pfa Cristina Vasile Cristina Vasile Imi puteti spune daca OUG 34 se aplica intr-un fel la PFA-uri? privind impozitul forfetar si deductibilitatea cheltuielilor? (vezi toată discuția)
Impozit pe profit 16% , dar daca n-am profit mai platesc ceva? mariamem mariamem Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare : ce se intampla daca aleg sa platesc impozit pe profit , dar nu am inregistrat nici un profit, din contra, am ... (vezi toată discuția)