avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deduceri cheltuieli I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deduceri cheltuieli I.I.

Buna ziua, am infiintat de curand o Inteprindere Individuala cu domeniul de activitate principal comert si doresc sa stiu cum sau ce pasi trebuie sa parcurg ca sa imi deduc cheltuielile legate de transport.
1. Am o masina personala care o folosesc pentru a aduce marfa. Din cate am inteles combustibilul este deductibil 50% dar in afara de bon fiscal stampilat pe care sa imi trec CUI-ul firmei mai este nevoie de ceva? (Un amic ce detine pfa imi spunea ca trebuie sa am un contract de comodat prin care sa trec masina pe firma si foi de parcurs sau ceva de genul)
2. O parte din marfa o primesc prin curierat rapid. In cazul acesta tot 50% din suma este deductibila? Este suficienta factura de la firma de curierat in care apar costurile?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:48, 24 Aprilie 2014
1. Da, trebuie si contractul de comodat in care treceti ce cheltuieli vor fi deductibile pe intreprinderea individuala dar sa consultati si codul fiscal (art. 48) sa vedeti care sunt acestea.
2. Nu. Acolo e vorba de cheltuieli postale, acele plati pe care le faceti firmei de curierat, separat de plata marfii. De la firma de curierat, pentru acele cheltuieli postale, trebuie sa primiti factura si ghitanta.
Mai sunt situatii cand veti gasi pe aceeasi factura cu valoarea marfii cumparate si o valoare distincta cu cheltuieli de transport/ambalare. Aceste cheltuieli sunt deductibile total si nu sunt de genul celor de la punctul 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate combustibili 2012 mary_summerdream mary_summerdream Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa imi spuneti cum se fac inregistrarile contabile a unui bon fiscal de motorina, care sunt sumele, un exemplu concret. ... (vezi toată discuția)