avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este institutia careia ar trebui sa ma adresez ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este institutia careia ar trebui sa ma adresez pentru actiunea contra unui prestator de servicii care nu si-a indeplinit obligatia?

Buna ziua. Puteti, va rog, sa-mi indicati care este institutia careia ar trebui sa ma adresez [Garda fianciara, Procuratura, ....] pentru actiunea contra unui programator care nu si-a indeplinit obligatia asumata si deja platita pentru un program software?
Respectivul programator, inscris cu o firma individuala, a refuzat orice propunere amiabila spre a-si termina lucrarea. In plus, a insinuat ca nu as avea nici o dovada ca mi-a prestat acest serviciu si a incasat ~1.000 Euro, caci nu avem un pre-contract. Insa dialogul complet il avem pe e-mail, o varianta-ciorna a aplicatiei este deja prezenta pe Net, iar o parte din Euro i-a fost data personal de cineva delegat de mine [mama mea]. Va multumesc pentru consultatie!
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
marioenergodna, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:17, 24 Aprilie 2014
Comisariatul Garzii financiare nu mai exista ca si structura ca urmare a modificarilor survenite la nivelul autoritatii ANAF
Actiune in instanta
Neexecutarea unui contract intre doua firme (programatorul cu intreprindere individuala, PFA ori ce-o avea el, si firma dvs.) este exclusiv o problema "civila", intre doua persoane juridice aflate in relatii "comerciale". Se poate rezolva numai si numai in instanta civila, prin demararea si sustinerea de catre dvs. unui proces, in care dvs. veti cere instantei ceea ce doriti (obligarea programatorului la prestarea serviciului, restituirea pretului, obligarea la plata de nespagubiri conform contract etc.).
Nu este o problema penala (din ce descrieti nu s-a savarsit nici o infractiune), deci nu aveti temei sa sesizati procuratura.
Nu este o problema de taxe la stat, nu aveti de ce sa sesizati Garad Financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O comanda pentru un soft-ware deja achitata cu un an in urma dar inca neconsemnata de respectivul programator. marioenergodna marioenergodna Buna ziua! Doresc sa va cer sfatul pentru ce am de facut ca sa imi fie finalizata o lucrare soft-ware pentru un site Internet, lucrare deja achitata cu un ... (vezi toată discuția)
Tarif avocat ursu1980 ursu1980 Cam cat ma costa(in medie) o programare la un avocat pentru ai explica problema mea apartinand codului civil(probleme succesorale) si ami spune daca este ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma anvelopare bloc liliana_balan liliana_balan Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema pe care o intampina Asociatia de proprietari : A fost izolat blocul in proportie de 70% cu o firma ... (vezi toată discuția)