avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... O comanda pentru un soft-ware deja achitata cu un an ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

O comanda pentru un soft-ware deja achitata cu un an in urma dar inca neconsemnata de respectivul programator.

Buna ziua! Doresc sa va cer sfatul pentru ce am de facut ca sa imi fie finalizata o lucrare soft-ware pentru un site Internet, lucrare deja achitata cu un an in urma dar inca neconsemnata. Pe scurt, am contactat acum cca 2 ani prin cunoscuti un programator pentru a-mi realiza un site cu o anume aplicatie [printre altele, acesta App o brevetasem anterior la OSIM]. Dat fiind o anume complexitate crescanda, ii plateam respectivului in baza elementelor ce le adaugam, deci a timpului investit de el, ajungand la o suma destul de serioasa, in Euro. Cam de 1 an Aplicatia a fost finisata 90% insa programatorul a inceput sa trag de timp iar de atunci restul de 10% nu vrea sa-l mai finalizeze pretextand ca si-a incheiat indatoririle. I-am propus sa ii mai platesc suplimentar ceva insa a ramas neclintit pe pozitiile sale [se pare ca are anumite surse de castig mult mai mari in prezent si nu vrea sa mai piarda timpul cu "maruntisuri"]. Ar fi urmat sa imi faca o factura la sfarsit , dar nici pe aceea nu vrea sa mi-o mai intocmeasca. Dovada colaborarii noastre, inclusiv sumele solicitate, ar fi in interiorul conversatiilor prin e-mail. Va rog, ce mijloace legale am ca sa il determin sa finalizeze lucrarea sau, la limita, sa imi restituie banii? Va multumesc pentru consultatie!
Cel mai recent răspuns: marioenergodna , utilizator 06:13, 19 Aprilie 2014
Bună ziua,
Puteti alege procedura medierii si daca nu da rezultate judecata, atceva nu vad. Cu mențiunea ca in eventualitatea in care este o firma, banii incasati de catre aceasta fara factura = fapta ilicita.
Va multumesc pentru raspuns. Puteti ,va rog, sa-mi indicati care este institutia careia ar trebui sa ma adresez pentru actiunea judecatoreasca? [Garda fianciara, Procuratura, ....] Respectivul programator, inscris cu o firma individuala, a refuzat orice propunere amiabila spre a-si termina lucrarea. In plus, a insinuat ca nu as avea nici o dovada ca mi-a prestat acest serviciu, caci nu avem un pre-contract. Insa dialogul complet il avem pe e-mail, o varianta-ciorna este deja prezenta pe Net, iar o parte din Euro i-a fost data personal de cineva delegat de mine [mama mea].
NOTA : Pacat ca nu si-a respectat cuvantul , intrucat acesta App contine o serie de up-grades care ar putea oferi perspective inedite, chiar si lui insusi, in platformele de socializare. Dar deocamdata inca persista mentalitatea romaneasca "mai bine sa infulec un ou astazi dacat o gaina maine" :slap:
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Aprilie 2014
marioenergodna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este institutia careia ar trebui sa ma adresez pentru actiunea contra unui prestator de servicii care nu si-a indeplinit obligatia? marioenergodna marioenergodna Buna ziua. Puteti, va rog, sa-mi indicati care este institutia careia ar trebui sa ma adresez [Garda fianciara, Procuratura, ....] pentru actiunea ... (vezi toată discuția)
Firma web dev Doger Doger Buna ziua. Doresc sa deschid o firma cu 2 patroni si fara angajati prin care sa gestionez contracte cu alte firme pentru servicii de web development si ... (vezi toată discuția)
Nu pricep şi pace ContSters256593 ContSters256593 Înţeleg că aţi revenit la normal, ca majoritatea de pe planetă, adică important este banul. În primul rând observ că avocaţii folosesc datele ... (vezi toată discuția)