avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj daruri de nunta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj daruri de nunta

Buna ziua. Acum 4 ani m-am casatorit iar aproximativ jumatate din banii primiti la nunta am pierdut la jocuri de noroc. Dupa aceea perioada si pana la divort am fost un sot model. Eram singurul intretinator al familiei. Acum sunt dat in judecata pentru partajarea darurilor de nunta. Va rog sa ma ajutati, sa imi spuneti daca se pot partaja bunuri care nu exista mai bine de 3 ani.
Va multumesc.
Se partajeaza bunurile existente in patrimoniul sotilor la data desfacerii casatoriei, cel putin la nivel teoretic.
Lichidarea regimului matrimonial (partajul bunurilor comune) implica impartirea bunurilor pe care sotii le-au dobandit in timpul casatoriei, acestea fiind inclusiv darurile de nunta, presupunand ca, in cazul dvoastra, este vorba despre bani.
Tinand cont ca ati fost casatoriti 4 ani, se va aprecia ca, in decursul acestor ani, sotii au contribuit impreuna la acumularea de bunuri, precum si la cheltuieli.
Instanta prezuma ca sotii au contribuit in mod egal la acumularea bunurilor comune (imobile, mobile, conturi etc.), prezumtie care poate fi rasturnata, iar contributia sotilor sa fie diferita.
Dvoastra spuneti ca ati fost singurul care a intretinut familia, asa incat puteti dovedi o contributie mai mare.
Pregatiti apararea temeinic, formulati cerere reconventionala si schimbati cursul procesului in favoarea dvoastra.
Cerere reconventionala nu am facut, sunt deja la al doilea termen. desi toate bunurile comune existente in momentul despartirii faptice am lasat sa ieie, aceste bunuri nu ma intereseaza.

Singura problema e daca poate un judecator sau nu sa ma oblige sa restitui aceasta suma?

Ma intereseaza acest lucru in primul rand pentru ca eu consider ca este absurd si nu am un plan foarte elaborat de aparare(doar faptul ca in momentul despartirii nu am avut bani comuni) si nu stiu daca trebue sau nu sa invoc alte lucruri ca sa nu fiu bun de plata.
Va multumesc.
Cum spuneam, o aparare temeinica va salveaza de la multe probleme ulterioare.
Ca atare, ar fi foarte bine daca ati lua legatura cu un avocat pt. a va consilia si asista/reprezenta interesele pt. a nu exista prejudicii ulterioare pt. dvoastra.
V-ar fi recomandat sa aveti un avocat... desi e destul de tarziu, totusi.
Nu stiu cum s-a formulat cererea, cert e ca poate invoca un drept de creanta pe jumatate din bani, nu musai partajarea lor... dar depinde de argumente foarte mult.

Alte discuții în legătură

Partaj corne_daria corne_daria buna ziua.as dori daca se poate sa ma ajutati,in urma cu 2luni am divortat de sotul meu(s-a terminat procesul)as dori sa bag partajul ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Buna seara ion_srv ion_srv am o intrebare .....conteaza la partaj citi bani or pus parinti ....sau totul se imparte in mod egal ..si daca plicurile pot fi folosite ca dovada (vezi toată discuția)
Divort lucymingshu lucymingshu Sunt in proces de divort. Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a ... (vezi toată discuția)